Alb-albaştrii, eficienţi şi spectaculoşi în amicale

0
300

Universitatea Craiova a câştigat ultimul meci de pregătire din stagiul austriac, 3-2 contra cehilor de la Slovan Liberec

amical slovanUltimul amical al Craiovei în Austria a fost unul reuşit, atât ca joc, cât şi ca rezultat. Adversarul ales a fost unul redutabil, Slovan Liberec, ocupanta locului 3 din ediţia trecută a campionatului ceh, care şi-a împărţit lotul pentru două amicale în aceeaşi zi, unul pierdut cu Craiova, altul câştigat cu austriecii de la Linz. Cehii au dominat prima repriză şi au deschis scorul în minutul 14, prin Bartl, care a profitat de gafa lui Vătăjelu şi l-a evitat cu o scăriţă pe Calancea. Egalarea a venit imediat după pauză, graţie unui autogol, „forţat” de centrarea lui Băluţă. Andrei Ivan, care a purtat banderola după ieşirea lui Vătăjelu, a înscris în minutul 77, reluând pe lângă portarul advers Slovan a egalat în minutul 82, după o fază la care defensiva olteană, a greşit în lanţ, în special Hreniuc fiind depăşit uşor. Mijlocaşul de 18 ani adus de la Ardealul Cluj, Stephan Drăghici, a adus victoria Ştiinţei în minutul 88, cu un şut superb la vinclu de la marginea careului.

Cu Slovan Liberec, Universitatea a evoluat în formula: Calancea (60 Popescu) – Briceag, Popov (82 Ciocoteală), Acka (70 Hreniuc), Vătăjelu (70 Dumitraş) – Băluţă (65 Manea), Zlatinski (82 Petre), Screciu (70 Mateiu), Bancu (70 Surugiu) – Măzărache (60 Nuno Rocha), Ivan (82 Drăghici).

Acesta a fost ultimul meci de verificare al oltenilor în cantonamentul tirolez, în precedentele partide înregistrând rezultatele: 1-2 cu Teuta Durres, 0-0 cu Red Bull Salzburg, 2-0 cu Zenit Sankt Petersburg şi 3-0 cu Worgl (formaţie austriacă de amatori). Cele 19 zile de pregătire centralizată au ajuns la final. Ieri dimineaţă, jucătorii Universităţii Craiova au efectuat ultima şedinţă de antrenament în Austria şi a plecat spre Munchen, iar aseară au aterizat în ţară. Fotbaliştii vor primi două zile libere, iar luni după-amiază îşi vor relua antrenamentele în Bănie, urmând ca în cele două săptămâni până la startul campionatului să mai fie stabilit un meci amical.