Judecătoarea Mladen şi complicele ei trimişi în judecată pentru şantaj

0
306

Judecătoarea Carmen Mladen, de la Curtea de Apel Craiova şi complicele ei, Ionel Stoian, au fost trimişi în judecată de procurorii DNA – Structura Centrală, pentru comiterea infracţiunii de şantaj. Procurorii au finalizat cercetările în cauză şi i-au trimis în judecată pe cei doi, în stare de arest preventiv, procesul urmând să se judece la Curtea de Apel Bucureşti (CAB). 

Reprezentanţii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au comunicat faptul că au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpaţilor Carmen Mladen, judecător la Secţia a II-a Civilă a Curţii de Apel Craiova (acum suspendată din funcţie) şi Ionel Stoian, persoană fără calitate specială, complicele femeii, în sarcina celor doi fiind reţinută comiterea infracţiunii de şantaj. Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori la finalizarea cercetărilor, “în perioada 28 mai – 12 iunie 2012, cei doi au constrâns, în mod repetat, o persoană denunţătoare, parte vătămată în cauză, să le remită sume de bani, sub ameninţarea că vor da în vileag fapte presupus compromiţătoare pentru respectiva persoană. În această modalitate, cei doi inculpaţi au urmărit obţinerea, în mod injust, a sumei de 5.000 euro de la persoana vătămată, la data de 13 iunie 2012, suma respectivă fiind primită efectiv de Carmen Mladen”, după cum se arată în comunicatul DNA dat publicităţii vineri seară. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Curţii de Apel Bucureşti, primul termen de judecată pe fond a fost stabilit pentru 3 august a.c., însă astăzi judecătorii se vor pronunţa cu privire la menţinerea arestării preventive a celor doi inculpaţi.

Reamintim că scandalul ce a avut-o ca protagonistă pe judecătoarea Mladen de la Curtea de Apel Craiova a izbucnit pe 13 iunie a.c., când judecătoarea şi amicul ei Stoian au fost reţinuţi pentru 24 de ore, în urma flagrantului realizat în apropierea Gării de Nord din Bucureşti. Pe 14 iunie magistraţii Curţii de Apel Bucureşti (CAB) au dispus arestarea preventivă a celor doi, pentru o perioadă de 29 de zile, măsura fiind confirmată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care a respins recursul inculpaţilor. Ulterior, pe 21 iunie, Consiliul Superior al Magistraturii a anunţat că a decis suspendarea din funcţie a judecătoarei Mladen.

Catrinoiu … “boul” de muls pentru judecătoare şi complicele ei

Cel care a denunţat-o pe judecătoare la Anticorupţie a fost Matei Catrinoiu, preşedinte al PNŢCD Gorj şi lichidator judiciar. Bărbatul a recunoscut în faţa anchetatorilor că o cunoaşte pe judecătoare din anul 2010 şi că a avut cu aceasta o relaţie extraconjugală de două-trei luni, susţinând că a fost contactat de femeie şi şantajat să plătească 5.000 de euro pentru a nu fi date publicităţii fotografii compromiţătoare ce i-ar afecta viaţa personală şi cariera profesională.

Judecătoarea Mladen a încercat să scape de arestarea preventivă declarând în faţa magistraţilor Curţii de Apel Bucureşti că a fost violată timp de doi ani de Catrinoiu, numai că, din discuţiile pe care le avea cu complicele ei, Stoian putea fi catalogată oricum, numai victimă a violului nu, după cum au reţinut şi judecătorii CAB, în motivarea arestării. Mai mult, femeia era cea care îl suna pe Catrinoiu, explicându-i că trebuie să-i dea bani lui Ionel Stoian “pentru a preîntâmpina producerea de consecinţe catastrofale pentru imaginea lor ca persoane publice şi carierele lor”. Carmen Mladen n-a reuşit să ofere o explicaţie coerentă pentru care nu a depus plângere dacă a fost victimă a unui viol, iar “corespondenţa” telefonică purtată de femeie cu coinculpatul Ionel Stoian arată că aceasta ţinea neapărat să scoată bani de la Catrinoiu, în ciuda faptului că nu putea proba relaţia extraconjugală: „Boul vrea probe, a plecat, dar nu dă nimic, cică are acasă, a venit să vorbească, dar nu-i e frică de nimic, spune calm ce fac?” (mesaj trimis de la postul telefonic folosit de Carmen Mladen către nr., folosit de Ionel Stoian); „Am prevăzut. Ne-ai pus să distrugem. Tot se duce de râpă. Moşu n-are 3 mii…”, este răspunsul acestuia către inculpată.