Festivalul – concurs de scurt-metraje în limba franceză – LES ADOS CINÉPHILES

0
659

În perioada 7-14 iunie, Liceul Voltaire organizeaza Festivalul – concurs județean de scurt-metraje în limba franceză, intitulat LES ADOS CINÉPHILES, în parteneriat cu Institutul Francez din București.

« Proiectul se dorește a fi un exercițiu original de comunicare vizuală, iar  tema concursului destinat elevilor de gimnaziu și de liceu a fost: “100 ans d amitié franco – roumaine”. Participanții la concurs au realizat scurt metraje în care au surprins elemente ale  culturii și civilizației franceze în orașul lor », a precizat prof. Dorina Popi, directorului Liceului Voltaire.

Acest proiect se integrează în evenimentele culturale organizate de Ministerul Culturii și Identității Naționale din România și Ministerul Culturii din Franța pentru a celebra 100 de ani de prietenie română- franceză. Conform planului de activități din cadrul proiectului, joi, 14.06.2018 va avea loc festivitatea de premiere a scurt-metrajelor înscrise în concurs.

Menționăm faptul că la eveniment vor fi invitați reprezentanți ai autorităților locale, ai ISJ Dolj, ai Universitatea din Craiova, ai Lectoratului Francez, ai Casei  de  Cultură “Traian Demetrescu”, ai Bibliotecii Franceze ”Omnia”, ai diverselor insituții de învățământ gimnazial și liceal din județul Dolj, iar invitatul de onoare va fi domnul Michel Monsauret, atașat de cooperare educațională al Ambasadei Franței la București.