Contestaţie respinsă pentru procurori, astfel că agentul Petcu este sub control judiciar

0
419

Tribunalul Dolj a respins, ieri, contestaţia procurorilor împotriva hotărârii prin care Judecătoria Craiova l-a plasat sub control judiciar pentru 60 de zile pe agentul Dorin Daniel Petcu, din cadrul IPJ Dolj, cel care a fugit de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, pe 11 mai. Decizia Tribunalului fiind definitivă, agentul a scăpat de arestul la domiciliu. Are de respectat o serie de obligaţii, impuse de instanţă, între care şi aceea de a nu purta armă.

Procurorii au formulat contestaţie împotriva hotărârii prin care Judecătoria Craiova a dispus înlocuirea măsurii arestului la domiciliu a agentului Dorin Petcu cu cea a controlului judiciar pe 60 de zile. Tribunalul Dolj a respins, însă, ieri, contestaţia, astfel că Petcu scapă de arestul la domiciliu: „Respinge ca nefondată contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Judecatoria Craiova, împotriva încheierii nr. 92/07.06.2018 pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Craiova. În baza art. 275 alin 3 Cod Procedură Penală, Cheltuielile judiciare, rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în Camera de Consiliu din 08.06.2018”, se arată în încheierea de şedinţă a instanţei.

Reamintim că, potrivit reprezentanţilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, agentul Dorin Daniel Petcu, din cadrul IPJ Dolj, a fost chemat, vineri, 11 mai a.c., la sediul instituţiei pentru a fi audiat de procurorul de caz, în dosarul în care era cercetat pentru purtare abuzivă, şantaj, instigare la lipsire de libertate şi instigare la fals intelectual, după ce, în iulie 2016, împreună cu alţi poliţişti ar fi luat pe sus un craiovean, Ionuţ Laurenţiu Boceanu, l-ar fi băgat cu forţa în maşină, dus la sediul IPJ Dolj, bătut, şi apoi ameninţat să nu depună plângere.

El s-a prezentat, dar a spus că nu vorbeşte decât în prezenţa avocatului său şi că merge la maşină să-şi ia telefonul ca să-l sune. Numai că a urcat în maşină şi a dispărut, fără să mai răspundă la telefon. Procurorii au emis mandat de aducere pe numele său, au făcut demersurile necesare pentru a fi dat în consemn la frontieră şi anunţaseră că vor cere arestarea în lipsă, însă agentul s-a predat la IPJ Piteşti, pe 12 mai, a fost adus la Craiova, unde procuroprul de caz l-a reţinut pentru 24 de ore pe bază de ordonanţă, iar pe 13 mai a.c. a fost prezentat Judecătoriei Craiova, care l-a plasat în arest la domiciliu.

Acum, pe perioada cât se află sub control judiciar, judecătorii au stabilit ce obligaţii are poliţistul craiovean: „Impune inculpatului Petcu Dorin Daniel ca, pe durata măsurii controlului judiciar, să respecte următoarele obligaţii: a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de Cameră preliminară sau la instanţa de judecată, respectiv Judecătoria Craiova, ori de câte ori este chemat; b) să informeze de îndată organul de urmărire penală, judecătorul de Cameră preliminară sau la instanţa de judecată, respectiv Judecătoria Craiova, cu privire la schimbarea locuinţei şi c) să se prezinte la I.P.J. Dolj – Biroul de Supraveghere Judiciară, organ desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit sau ori de câte ori este chemat; să nu depăşească limita teritorială a judeţului Dolj decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar; să nu comunice direct sau indirect: cu persoana vătămată Boceanu Ionuţ – Laurenţiu, precum şi cu membrii de familie ai acesteia; cu martorii (…) şi cu experţii desemnaţi în cauză; să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte nicio categorie de arme”, după cum se arată în hotărârea Judecătoriei Craiova.