Iohannis şi Donald Trump vor susţine declaraţia comună de presă la ora 21.45

0
223

iohannisPreşedintele Klaus Iohannis va avea vineri de la ora 21.00 o întâlnire cu preşedintele SUA Donald Trump, în prima vizită la Casa Albă a unui lider est-european după alegerea noului preşedinte al SUA. După tete-a-tete, cei doi vor ţine o declaraţie de presă comună.

“Preşedintele Klaus Iohannis şi preşedintele SUA Donald Trump vor susţine declaraţia comună de presă în Rose Garden, spaţiul exterior Biroului Oval de la Casa Albă, la ora 21.45 (ora României)’, conform Preşedinţiei. Şeful statului român va ajunge la Casa Albă în jurul orei 21.00,unde va fi întâmpinat de preşedintele Donald Trump. Klaus Iohannis va semna în Cartea de Onoare, apoi va fi invitat de preşedintele SUA în Biroul Oval, pentru convorbiri tete-à-tete. Înaintea întâlnirii cu preşedintele Donald Trump, Iohannis a mers la sediul Departamentului de Stat, unde a avut o întrevedere cu secretarul de stat Rex Tillerson.

Întâlnirea dintre Klaus Iohannis şi Donal Trump este elementul central al vizitei şefului statului român la Washington şi va fi un prilej pentru a discuta perspectivele Parteneriatului Strategic dintre România şi Statele Unite. “Întrevederea celor doi înalţi oficiali va fi un excelent prilej pentru a discuta perspectivele de aprofundare şi extindere a Parteneriatului Strategic dintre România şi Statele Unite, pe toate palierele relevante, inclusiv în contextul în care în acest an se împlinesc 20 de ani de la lansarea acestuia. Astfel, Preşedintele Klaus Iohannis va aborda priorităţile de acţiune în cadrul relaţiei bilaterale şi va reconfirma angajamentul ferm al ţării noastre de a rămâne un aliat predictibil, stabil şi de încredere al Statelor Unite”, precizează într-un comunicat de presă Administraţia Prezidenţială.