Proxenetul prins într-un hotel din Craiova – 1 an şi 4 luni închisoare cu executare

0
141

Un doljean de 32 de ani bănuit că a racolat şi exploatat sexual o tânără, în Craiova, dar şi în Italia, la începutul anului 2015, a fost condamnat la 1 an şi 4 luni de închisoare cu executare. Sentinţa a fost pronunţată vineri de Judecătoria Craiova şi nu este definitivă, putând fi atacată cu apel la Curtea de Apel Craiova. Între timp însă, bărbatul, care este după gratii de pe 16 martie a.c., când a fost „săltat” din camera unui hotel din Craiova, rămâne încarcerat, conform hotărârii luate de instanţă odată cu pronunţarea sentinţei.

Reamintim că, în continuarea cercetărilor efectuate de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de proxenetism, în luna martie a. c. a fost emis un mandat de aducere pe numele lui Mihai Radu Ispas, de 32 de ani, din comuna Pleniţa, judeţul Dolj, care se sustrăgea de la urmărirea penală cu intenţia de a părăsi teritoriul României. Poliţiştii craioveni l-au tot căutat la domiciliu, nu l-au găsit, iar în urma cercetărilor făcute, au reuşit să-i dea de urmă, aflând că este chiar într-un hotel din municipiul Craiova.

Pe 16 martie, după-amiază, oamenii legii au descins la hotelul cu pricina şi l-au găsit în cameră împreună cu o tânără, din comuna Pleniţa, pe care urma să o ducă în altă ţară în vederea exploatării sexuale, după cum au stabilit anchetatorii. Mihai Ispas a fost condus la sediul IPJ Dolj – Serviciul de Investigaţii Criminale, iar din primele cercetări a rezultat faptul că, în perioada ianuarie – martie 2015, a exploatat o tânără din localitatea doljeană Verbiţa atât în municipiul Craiova, cât şi în Italia. „În urma probatoriului administrat în cauză a fost pusă în mişcare acţiunea penală împotriva inculpatului pentru săvârşirea infracţiunii de proxenetism, pe numele acestuia fiind emisă ordonanţă de reţinere, iar în cursul zilei de marţi pe numele inculpatului Judecătoria Craiova a emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. Activităţile desfăşurate au beneficiat de suportul operativ de specialitate al ofiţerilor din cadrul Serviciului de Operaţiuni Speciale Craiova”, a declarat, la momentul respectiv, subcomisar Alin Apostol, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.

În luna aprilie Mihai Radu Ispas a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pentru infracţiunea de proxenetism, iar vineri, 5 iunie, Judecătoria Craiova a pronunţat sentinţa. Bărbatul a recunoscut comiterea faptei în faţa instanţei, beneficiind astfel de prevederile legale vizând reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsă şi a fost condamnat la 1 an şi 4 luni de închisoare cu executare. Judecătorii l-au menţinut după gratii şi l-au obligat la 700 de lei cheltuieli judiciare: „condamnă inculpatul ISPAS RADU-MIHAI la pedeapsa de 1 ani şi 4 luni închisoare, în regim de detenţie. Menţine starea de arest preventiv a inculpatului ISPAS RADU-MIHAI. Deduce durata reţinerii şi arestului preventiv de la 16.03.2015 la zi. Obligă inculpatul ISPAS RADU-MIHAI la plata sumei de 700 lei cheltuieli judiciare statului. Cu apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publica din 05.06.2015”, se arată în hotărârea Judecătoriei Craiova.