Palatul Copiilor Craiova – amfitrion pentru un concurs de utilizare a tehnicii de calcul

0
90

Palatul Copiilor din Craiova a organizat, la sfârşitul săptămânii trecute, un concurs naţional, destinat elevilor care au aptitudini în folosirea calculatorului. Acţiunea a făcut parte din manifestările legate de câştigarea, de către Craiova, a titulaturii de Capitală Culturală Europeană 2021, printre parteneri numărându-se şi Asociaţia Culturală „Craiova – Capitală Europeană 2021”.

Câteva zeci de copii au participat, la sfârşitul săptămânii trecute, la Palatul Copiilor, la concursul naţional, având ca temă „Calculatorul – instrument de dezvoltare personală şi profesională”. Competiţia a avut mai multe secţiuni, participanţii fiind grupaţi pe echipaje constituite din câte cinci membri. Secţiunile au fost pe mai multe categorii: probă practică pe calculator – o felicitare pe care o puteau realiza cei cu vârsta între 5-19 ani; o felicitare, folosind diferite programe informatice, pentru cei care sunt cuprinşi între 8-19 ani; aceeaşi creaţie, dar creeată prin „Microsoft PowerPoint”, pentru cei

Alina Ţacu

care trec de 9 ani, dar au ca limită maximă de vârstă 19 ani; pentru cei între 11-19 ani – un proiect pe temă dată (reviste, petreceri, festivităţi etc). „Scopurile noastre au fost mai multe, de la promovarea concursurilor de utilizare a calculatoarelor pentru copii, stimulând imaginaţia acestora, până la promovarea lucrului în echipă, prin dezvoltarea cooperării între instituţiile de învăţământ. De asemenea, ca obiective, am avut stimularea creativităţii, originalităţii, a pasiunii pentru tehnica de calcul şi, nu în ultimul rând, depistarea talentelor şi direcţionarea lor către performanţă. Am avut şi sprijin, alături de noi fiind Asociaţia Culturală „Craiova – Capitală Europeană 2021”, Centrul de Voluntari „Voluntaris” al ARTI, Tipografia „Grafi Print”. Am avut, indirect, participanţi din 23 de judeţe, prin materialele trimise, iar, efectiv, la Craiova, competitori din Regiunea Oltenia. Am urmărit să le insuflăm acestor copii darul de a învăţa şi de a socializa ”, a precizat  Alina Ţacu, director al Palatului Copiilor Craiova. Aceasta a mai precizat că, pe agenda instituţiei, mai sunt şi alte proiecte în derulare.