Simulare pentru concursul de admitere, la UMF Craiova

0
539

Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova organizează, astăzi, simularea concursului de admitere la disciplinele Medicină, Medicină Dentară, Farmacie, Moaşe, Asistenţă Medicală Generală, Tehnică Dentară şi Balneo-fiziokinetoterapie şi recuperare. La testare participă 300 de viitori candidaţi.

Pentru programele de studii Medicină şi Medicină Dentară, candidaţii vor susţine simularea din Biologie (Anatomia şi fiziologia omului) şi (la alegere) Chimie organică sau Fizică; pentru programul de studiu Farmacie din Chimie organică şi (la alegere) Botanicã sau Biologie (Anatomia şi fiziologia omului); pentru programele de studii Moaşe, Asistenţă Medicală Generală, Tehnică Dentară şi Balneo-fiziokinetoterapie şi recuperare dinBiologie (Anatomia şi fiziologia omului).  Pentru a veni in sprijinul candidaţilor, Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova a editat culegeri de teste grilă pentru toate disciplinele de concurs şi conţinând variantele corecte de răspuns. La redactarea testelor grilă s-au avut în vedere toate manualele alternative agreate de Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice. Timpul destinat rezolvării grilei este de 3 ore, socotit din momentul în care caietele cu subiecte au fost distribuite. Afişarea rezultatelor simulării se va face în ordinea alfabetică a candidaţilor înscrişi.

Concursul de admitere la UMF  programat pe 22 şi 24 iulie

În ceea ce priveşte concursul de admitere la UMF din vară, primii care vor intra în febra examinărilor sunt absolvenţii de liceu care doresc să urmeze una din facultăţile de Medicină, Farmacie sau Medicină Dentară. Pentru aceştia concursul este programat în data de 22 iulie a.c., de la ora 10.00. În schimb, cei care optează pentru programele de studii Moaşe, Asistenţă Medicală Generală, Balneo-fiziokinetoterapie şi Recuperare, Tehnică Dentară au programat concursul pe 24 iulie a.c., de la ora 10.00. Acesta se va desfăşura sub forma unui test grilă. Timpul destinat rezolvării grilei este de trei ore – respectiv două ore pentru testul cu 50 de întrebări – socotit din momentul în care caietele cu subiecte au fost distribuite, fiind interzisă depăşirea timpului stabilit pentru elaborarea grilelor.