Centrul istoric va fi inaugurat cu un maraton de filme

0
321

Autoritățile locale se pregătesc să inaugureze Centrul istoric, pregătirile fiind deja pe ultima sută de metri. Pe lângă faptul că se spală granitul, se așează jardiniere cu flori și încă se mai dă culoare la pereții caselor, municipalitatea se gândește și la modul cum va fi oferită publicului această zonă veche a orașului: cu invitații la film!

De îndată ce va fi gata, Centrul istoric va găzdui toate evenimentele culturale și artistice care până acum, din lipsă de spațiu, erau înghesuite în Piața Prefecturii. Se iscau mai întotdeauna discuții cu locatarii din zonă care se plângeau că zgomotul este prea tare și le tulbură nopțile, ba chiar și ore bune din zi când trebuia să se amplaseze scena și să se facă probele de sunet și nu numai. De acum încolo, toate manifestările se vor desfășura în Piața „Buzești”, de la Bancpost, care a fost amenajată special ca să fie folosită drept spațiu public cu maximă vizibilitate.

Trei seri de film în aer liber

Se pare că primul eveniment care se va desfășura acolo va fi Festivalul Filmului European. Aflat la cea de a 19-a ediție, festivalul dedicat filmului european a început pe data de 7 mai, la București, iar Craiova va fi al doilea oraș – din cele patru din țară – care va fi gazda evenimentului. Potrivit autorităților, festivalul se deschide vineri, pe 15 mai, cu spectacolul „De ce eu?” al regizorului român Tudor Giurgiu. De la ora 21.00, în aer liber, în Centrul istoric, va rula filmul „Calvarul”, o producție 2014 a regizorului irlandez John Michael McDonagh. Sâmbătă, tot de la aceeași oră, este programat filmul „Leviatan”, o producție 2014 a regizorului rus Andrey Zvyagintsev. Festivalul se încheie duminică seara, în Centrul istoric fiind proiectat filmul „Domnișoara Julie”, o producție 2014 a regizoarei Liv Ullmann.