Mişcarea Internaţională de Cruce Roşie şi Semilună Roşie a aniversat 151 de ani de activitate

0
67

În fiecare an, data de 8 mai marchează sărbătorirea celor 13 milioane de voluntari din întreagă lume care îşi aduc contribuţia pentru binele umanităţii. Ei sunt oamenii care se dedică pentru a ajuta persoanele vulnerabile din comunităţile în care trăiesc. Ieri, Mişcarea Internaţională de Cruce Roşie şi Semilună Roşie a aniversat ieri 151 de ani de activitate.

În ciuda numărului tot mai mare de provocări precum dezastrele naturale, violenţa, conflictele armate, schimbările climatice sau foamea, aceşti voluntari din întreaga lume demonstrează ca le pasă şi contribuie astfel la îndeplinirea obiectivelor Mişcarea Internaţională de Cruce Roşie şi Semilună Roşie. «Crucea Roşie Română face parte din cea mai prestigioasă şi mai veche organizaţie umanitară la nivel mondial – Federaţia Internaţională de Cruce Roşie şi Semiluna Roşie. Suntem mândri că astăzi, în România, prin cei 6.000 de voluntari, Crucea Roşie este implicată în proiecte la nivel naţional, precum acordarea de suport celor nevoiaşi, intervenţia la dezastre, acordarea de prim ajutor sau donare de sânge. Prin activităţile sale, Crucea Roşie Română a făcut de nenumărate ori dovada faptului că îşi merită prestigiul, la nivel naţional şi internaţional. Le mulţumesc tuturor celor care donează o parte din timpul, energia sau profitul lor către Crucea Roşie şi îi îndemn pe toţi ceilalţi să adere la acest spirit filantropic, să fie generoşi, să fie Crucea Roşie! », a declarat Mihaela Geoană, Preşedintele Crucii Roşii Române.

Campanie umanitară pentru doljenii afectaţi de inundaţii

Aşa cum s-a întâmplat de fiecare dată când a fost nevoie, Filiala de Cruce Roşie Dolj a intervenit şi acum în sprijinirea persoanelor afectate de inundaţiile care au făcut prăpăd în mai multe localităţi doljene. “Încă de la începutul săptămânii am achiziţionat 1.200 litri de apă pentru cele aproximativ 50 de familii afectate din Cleanov, comuna Carpen, apa transportată cu sprijinul ISU Dolj şi distribuită de către voluntarii noştri. Joi ne-am deplasat în aceeaşi localitate cu 50 de pachete cu alimente de bază (12,7 kg/pachet cu: faină, ulei, zahăr, orez, mălai, paşte, conserve, biscuiţi), iar vineri mergem la Greceşti pentru cele 7 familii afectate de inundaţii cărora le vom duce, pe lângă pachete alimentare şi pături. Valoarea totală a acestui ajutor umanitar de urgenţă este de aproximativ 5.000 lei. Menţionăm că alimentele sunt donate de Fundaţia Carrefour şi Carrefour România în cadrul proiectului naţional „Bancă de Alimente pentru 41 de judeţe şi cele 6 sectoare ale Municipiului Bucureşti”. Trebuie să remarcăm şi faptul că azi (n.r. – Ieri) este Ziua Mondială a Crucii Roşii şi Semilunii Roşii şi am ales că de această dată să sărbătorim prin muncă, venind în sprijinul comunităţilor vulnerabile”, a declarat Maria Vintilă, directorul Filialei de Cruce Roşie Dolj.

 

Crucea Roşie Română a lansat un spot video pentru a susţine campania de redirecţionare a 2% din impozitul pe venit. Bucurându-se de sprijinul mai multor vedete, spotul este diferit de cele clasice, printr-o formulă menită să capteze atenţia publicului. “Mi-a plăcut foarte mult ideea campaniei. Mesajul de început, aparent în contradicţie cu scopul campaniei, reuşeşte să trezească interesul publicului şi să îl facă să îşi pună câteva întrebări despre implicarea lor în societate. Îmi doresc ca acest video să convingă oamenii să semneze formularul. Un număr cât mai mare de formulare direcţionate către Crucea Roşie, înseamnă un număr şi mai mare de persoane ajutate şi de cele mai multe ori, de vieţi salvate”, a afirmat Iuliana Tudor, Ambasadorul Crucii Roşie Române.