Bogdan Gheorghiu: „Cultura trebuie să reprezinte o prioritate a agendei politice europene”

0
412

Ministrul Culturii a participat la reuniunea informală a miniştrilor Culturii, organizată de Preşedinţia Croată a Consiliului Uniunii Europene, printr-un sistem de videoconferinţă, în cadrul căreia demnitarul român a accentuat necesitatea unor măsuri financiare, legislative și non-legislative la nivelul Uniunii Europene, în vederea gestionării eficiente a situației de criză și a acordării unui sprijin rapid artiștilor, creatorilor și profesioniștilor din domeniul culturii.

,,Cultura trebuie să reprezinte o prioritate a agendei politice europene. Avem deopotrivă nevoie de soluții pentru sectorul public și cel privat, în funcție de particularitățile acestora”, a declarat Bogdan Gheorghiu, ministrul Culturii, potrivit news.ro.

Conform aceleiași surse, miniștrii UE au mai subliniat atât necesitatea unei Strategii Digitale a Uniunii Europene pentru domeniul cultural, cât și importanța combaterii știrilor false. Mai mult decât atât, una dintre măsurile imediate a constat în instituirea unor reguli flexibile de acordare a fondurilor din programul Europa Creativă 2014- 2020.