“Vom porni o campanie de ecologizare în mai multe zone ale orașului nostru”

0
333

Anişoara Stănculescu, președinte ALDE Craiova: ” La fel ca și în anii trecuți vom porni o campanie de ecologizare în mai multe zone ale orașului nostru.Vrem să dăm o mâna de ajutor în curățenia de primăvară”

ALDE Dolj și-a făcut un obicei ca primăvară și toamna să întreprindă acțiuni de ecologizare în diferite zone ale județului, acolo unde imperativul unei acțiuni de acest gen a fost evident.

În acest an sub deviza ”ALDE aduce primăvara în Craiova”, echipe ale organizației municipale, conduse de lideri ai organizațiilor de cartier ale ALDE vor întreprinde mai multe acțiuni de strângere a deșeurilor de pe rază municipiului.

”Vrem să dăm și anul acesta o mâna de ajutor, ca dealtfel în fiecare din ultimii trei ani, pentru a avea curățenie peste tot în oraș. Trebuie și putem să aducem împreună primăvară în Bănie”- a precizat liderul ALDE Craiova, Anișoara Stănculescu.

În campania de ecologizare din primăvara acestui an vrem să atragem totodată atenția, prin mesaje publice, asupra nevoii de ecoinovare în județ și în întreagă tară.

România deține o poziție fruntașă la nivel european din perspectiva nivelului de realizare a profiturilor din activități ecologice. Din păcate, la ceilați 17 indicatori care sunt măsurați în cadrul indicelui ecoinovare (gradul în care autoritățile și mediul privat acordă importanță ecologiei, efectele măsurabile ale activităților economice de natură ecologică, eficiența utilizării resurselor naturale de către economie, numărul cercetătorilor în ecologie, eficiența utilizării materialelor primare în industrie, numărul firmelor care au demarat programe de eficientizare a consumului de resurse,   valoarea exporturilor din industrii ecologice, veniturile generate din industrii ecologice și numărul persoanelor angajate în industrii ecologice, apetitul pentru inovare în mediul privat, etc) țara noastră ocupă locuri în partea de jos a clasamentului UE.

Ne exprimăm  speranța că demersurile noastre vor fi corect înțelese și facem un apel către craioveni să ni se alăture în această campanie utilă orașului din inima noastră

 

BIROUL DE PRESĂ ALDE DOLJ