Se respectă regula victoriilor acasă sau vedem urmările „accidentului” de la Iaşi?

0
212

Universitatea Craiova joacă astăzi împotriva lui CFR Cluj, împotriva căreia a pierdut pe „Extensiv”, în urmă cu o lună şi jumătate

Universitatea Craiova – CFR Cluj

Astăzi, ora 15, stadion: „Extensiv”

Universitatea Craiova: Straton – Popov, Iliev, Acka, Vătăjelu – Ivan, Madson, Zlatinski, Bancu – Nuno Rocha, Măzărache. Antrenor: Daniel Mogoşanu. Rezerve: L. Popescu – Achim, Dumitraş, Kay, Băluţă, Petre, Herghelegiu.

CFR Cluj: T. Marc – Tiago Lopes, L. Goian, Larie, Camora – Juan Carlos Ruiz, Petrucci, Gomelt – Jakolis, Bud, Cristian Lopez. Antrenor: Antonio Conceicao. Rezerve: Mincă – Dani Coelho, Beleck, Vitor Bruno, A. Mureşan, Negruţ, Păun.

CFR Cluj a fost cea din urmă echipă care a obţinut puncte pe „Extensiv”, în ultima etapă a sezonului regulat, iar astăzi se întoarce la „locul faptei”, între timp Universitatea câştigând toate cele trei confruntări de pe teren propriu. Între grijile luptei pentru evitarea retrogradării şi oportunitatea participării în Europa League, alb-albaştrii speră în primul rând să facă uitată prestaţia oribilă de la Iaşi şi să atragă mai mulţi spectatori decât cei 2.000 care sunt prezenţi constant pe arena din „Parcul Romanescu”. De partea cealaltă, echipa din Gruia nu are drept de participare în cupele europene, din cauza problemelor financiare, care au cauzat şi pierderea a 10 puncte din zestrea acumulată în acest sezon.

Daniel Mogoşanu speră ca echipa sa să câştige al patrulea meci consecutiv pe teren propriu în play-out şi să şteargă impresia eşecului drastic de la Iaşi, din etapa trecută. „Venim după o înfrângere grea la Iaşi, sper că eu şi jucătorii am tras învăţămintele din greşelile făcute. Am analizat partida de la Iaşi împreună cu jucătorii şi consider că a fost un accident care nu se va mai repeta. Îmi doresc ca din următoarele deplasări să ne întoarcem cu puncte. Dar până atunci avem partida cu CFR Cluj, pe care toţi suntem concentraţi. În play-out am câştigat toate meciurile de pe teren propriu şi ne dorim să continuăm pe această linie, fiindcă o serie de două-trei meciuri pierdute te poate duce în zona retrogradării. Întâlnim o echipă cu jucători experimentaţi, care ne-a învins în sezonul regulat, chiar dacă atunci am luat gol în minutul 80, la singura lor ocazie. Ne aşteaptă un joc dificil, contra unei echipe care închide bine spaţiile şi foloseşte bine contraatacul. Două dintre cele trei partide de pe teren propriu le-am câştigat în inferioritate numerică, fapt care demonstrează că avem forţă, că formăm un grup unit, puternic” a spus Mogoşanu. Acesta s-a referit şi la forma slabă a portarului Straton, dar spune că nu are soluţii pentru a-l înlocui: „Straton a avut o evoluţie mai slabă în ultimele două jocuri, dar com continua cu el, îi vom acorda încredere în continuare, mai ales că soluţiile de rezervă sunt doi juniori”. Contra CFR-ului, Mogoşanu nu va putea miza pe mijlocaşul Mateiu, care s-a accidentat chiar în meciul cu formaţia din Gruia, din ultima etapă a sezonului regulat.

Madson: „Mai întâi să scăpăm de retrogradare, apoi să ne gândim la Europa”

Mijlocaşul brazilian Madson spune că el şi coechipierii trebuie să se concentreze pe evitarea retrogradării şi abia apoi să ia în calcul lupta pentru cupele europene: „Eşecul de la Iaşi a fost provocat de oboseală, veneam după partida cu Botoşani, în care am depus mult efort, apoi am avut o deplasare lungă, de două zile. Ținând cont că evoluăm în play-out trebuie să ne gândim în primul rând să stăm departe de retrogradare, abia apoi să vorbim de Europa. Dacă vom avea rezultate şi vom termina pe 7, înseamnă că merităm să să evoluăm în cupele europene. Pentru asta este important să obţinem toate punctele din meciul cu CFR Cluj”.

Madson s-a arătat deranjat că s-a insistat prea mult pe incidentul dintre el şi Vătăjelu, dar şi că se spune că evoluţiile sale nu sunt pe măsura salariului, brazilianul fiind cel mai bine plătit jucător dintre cei pe care mizează Mogoşanu: „S-a spus că eu nu am prestaţii pe măsura salariului, nu ştiu dacă este aşa… Este adevărat că nu am mai marcat de mult timp. Chiar Acka îmi spunea, după ce a dat gol cu Botoşani, că acum este rândul meu. Îmi doresc să marchez din nou un gol spectaculos, chiar împotriva Clujului. Însă cel mai important este să îmi ajut echipa. În rolul meu de mijlocaş defensiv principala atribuţie este să recuperez cât mai multe mingi, iar statistica arată că mă achit bine de această sarcină. S-a exagerat în privinţa incidentului dintre mine şi Vătăjelu, aceste lucruri se întâmplă la toate echipele din lume, dar nu se face atâta caz, acum suntem prieteni, nu avem nicio problemă”.