Pentru a se lupta la titlu, Cârţu vrea investiţii

0
313

Directorul tehnic al Ştiinţei spune că pentru câştigarea campionatului este nevoie de un buget superior celui actual

După seria de 19 meciuri fără  eşec în Liga I şi urcarea pe podium, la Universitatea Craiova au crescut pretenţiile şi se avansează pentru sezonul următor obiective mai îndrăzneţe, chiar titlul. Sorin Cârţu nu se fereşte nici el de acest ţel, dar după ce în urmă cu câteva săptămâni a precizat că pentru un astfel de obiectiv echipa trebuie întărită în vară cu patru jucători de valoare, a reiterat ideea, spunând că pentru performanţă este nevoie de un buget superior. „Totul depinde de bani” spune „Sorinaccio”. „Nu ştiu dacă am mai avut vreodată o asemenea serie, nici ca jucător, nici ca antrenor. E o perioadă care ne creează un confort deosebit. Ar fi frumos să menţinem seria şi după meciul cu Târgu Mureş. Noi ne vom pregăti şi pentru cupele europene. Dacă vom juca, foarte bine, dacă nu, rămâne o performanţă să terminăm pe un loc fruntaş. Ar fi o mare realizare pentru o nou-promovată. Ne putem bate la titlu la anul, dar depinde de stategia pe care o vom avea. Performanţa se face cu bani“ a fost discursul lui Cârţu după victoria cu „U” Cluj.

Vrea mai mult de la Alex Băluţă

Sorin Cârţu recunoaşte că Victoria cu „U” Cluj a fost facilitate de eliminarea din primele minute a lui Cepellini, dar crede că oricum punctele ar fi rămas în Bănie. „A fost o victorie frumoasă, facilitată de gestul nesportiv al adversarului, cu acea eliminare. Apoi am făcut exact ceea ce trebuie să facem într-o situaţie din asta, de 11 contra 10. Am avut şi destul de mult timp la dispoziţie, am fost calmi, am construit. A fost un meci frumos. Dacă eram 11 la 11 vreau să cred că puteam să învingem, eram totuşi de 18 meciuri neînvinşi”. Cârţu a explicat că indicaţiile date permanent lui Băluţă în timpul jocurilor sunt pentru a-l motiva suplimentar, fiind un jucător de perspectivă. „Băluţă este un jucător cu calităţi, aş fi vrut să dea şi gol. Nu vreau să se mulţumească doar cu ce face, fiindcă poate mai mult. E tânăr, trebuie să vină cu aplomb. Noi tragem de el, pentru că are

calităţi şi aş vrea să profite de ele”, spune Cârţu. Directorul tehnic al Universităţii a prefaţat meciul de sâmbătă, de la Târgu Mureş. “La Tg Mureş jucăm cu un adversar foarte bun, o revelaţie a returului, cu o medie foarte bună de puncte pe meci. Şi noi am făcut 16 puncte în 8 meciuri, avem o medie de două puncte pe meci, medie de cupă europeană. Vrem să ne apropiem cât mai repede de acea bornă de 51 de puncte şi apoi să vedem câte puncte acumulăm pentru a aveadreptul să participăm într-o cupă europeană.”

Săndoi: „Ne doream mult să câştigăm şi acasă”

Emil Săndoi consideră important victoria contra clujenilor şi prin prisma faptului că a fost prima pe teren propriu anul acesta, iar cele 3 puncte au fost completate şi de o evoluţie consistentă. „Îi felicit pe băieţi pentru

modul cum au abordat acest joc, contra unei echipe care venea după calificarea în finala Cupei României şi o victorie contra Rapidului. Faţă de meciul de la Galaţi, acum am avut o evoluţie bună, pentru că pe lângă golurile pe care le-am marcat am mai avut încă trei-patru situaţii clare de gol. Un moment important al jocului a fost acela în care adversarul a rămas cu un om în minus. Am avut siguranţă pe fază defensivă, am închis bine culoarele, iar pe faza de atac am avut multe realizări. Reuşisem 3 victorii în deplasare, dar ne doream foarte tare să obţinem şi una acasă, în faţa suporterilor care neau fost mereu alături. Sunt opt rezultate fără înfrângere în retur, se adaugă la vechea zestre pe care o aveam din a doua parte a turului. Am urcat pe trei, dar puţin ne interesează asta“. Şi Săndoi s-a referit la meciul cu ASA: „Târgu Mureş are o echipă cu multă experienţă, cu internaţionali, jucători care au ajuns la maturitate sportivă, buni pentru campionatul nostru. Este o echipă matură, nu întâmplător au avut rezultatele de până acum. Suntem conştienţi că ne aşteptă o partidă grea, dar am mai disputant partide grele. Am încredere mare în jucători”.

Bawab: „Seria de invincibilitate nu este întâmplătoare”

Autorul primului gol în partida cu „U” Cluj, Thaer Bawab, a declarat că seria de 19 meciuri fără eşec nu este întâmplătoare şi că Universitatea şi-a demonstrate valoarea: „Este o victorie importantă, prima pe Extensiv. Am jucat foarte bine, şi 11 la 11 am fi câştigat. Nuno Rocha a văzut că l-am depăşit la goluri şi a marcat de două ori. Marchez eu, marchează el, nu e nicio problemă. Important este ca echipa să rămână unită şi să câştige. Vrem cât mai sus şi pentru asta trebuie să obţinem victorii după victorii. Am ajuns la 19 meciuri fără înfrângere şi e logic, evident şi clar pentru oricine că nu este nimereală. E normal ca adversarii să se teamă de Universitatea Craiova“. Sorin Cârţu a spus la final că se aşteaptă ca Bawab să marcheze mai mult decât o face şi că îi va da o primă de 1.000 de euro dacă ajunge la 10 goluri în acest sezon, iordanianul fiind acum la cota 6.

Brandan îşi avertizează colegii: „Trebuie să rămânem la fel de concentraţi”

Căpitanul Craiovei, Pablo Brandan, spune că ambiţia sa şi a coechipierilor săi este să ajungă cât mai sus în clasament, dar pentru acest lucru este necesară o permanent concentrare „Suntem bucuroşi pentru prima victorie pe „Extensiv”. Trebuie să continuăm pe această linie, nu ne relaxăm, sperăm să fim pe podium şi la final. Cu Târgu Mureş o să fie un meci foarte greu, dar trecem printr-un moment foarte bun. Sperăm să fie un meci frumos. Avem ambiţia noastră să ajungem cât mai sus, decitrebuie să fim cât mai concentraţi“. Despre intrarea dură a lui Ceppelini asupra sa, Brandan a declarat: „Băiatul a zis că nu a vrut să mă calce, dar a venit cu toată talpa. Îmi pare rău pentru el, dar a fost de roşu“.