„Armata – O şcoală altfel”

0
230


Garnizoana Craiova se înscrie în programul “Armata – O şcoală altfel” prin derularea, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale, a mai multor activităţi. Ieri, la sediul Cercului Militar din Craiova, elevii clasei a VI-a B de la Şcoala Gimnazială „Traian” au avut posibilitatea să viziteze „Sala de Tradiţii” şi să participe la un spectacol muzical susţinut de Fanfara Brigăzii 2 Infanterie “Rovine”. Elevii au plecat încântaţi de acest eveniment şi unii au promis chiar că se vor face militari când vor ajunge mari.

Batalionul 26 Infanterie “Neagoe Basarab” este astăzi, începând cu ora 10.00,  gazda unui grup de elevi ai Liceului Teoretic “Henri Coandă” şi ai Colegiului Naţional “Elena Cuza”. “Scorpionii Roşii” le vor prezenta tinerilor standuri cu tehnică şi armament precum şi echipament din dotarea militarilor.

Concurs de aruncare a grenadelor de mână

 Mâine, 10 aprilie, Batalionul instrucţie comunicaţii şi informatică „Fraţii Buzeşti” din Craiova îşi deschide porţile pentru a fi şi el gazdă aceluiaşi proiect. La activitate sunt aşteptaţi să participe aproximativ 120 de elevi din Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti”, Liceul Teoretic „Tudor Arghezi”, Liceul Tehnologic de Transporturi Auto, Liceul Tehnologic Transporturi Căi Ferate, Colegiul Naţional „Ştefan Odobleja”.

În cadrul evenimentului se vor desfăşura următoarele activităţi: prezentarea misiunii de bază, a specificului şi tradiţiilor unităţii; prezentarea facilităţilor de instruire, cazare, hrănire şi recreere pe care unitatea le pune la dispoziţia cursanţilor; prezentarea tehnicii de comunicaţii şi informatică şi a armamentului din dotarea unităţii; demonstrarea posibilităţilor de lucru ale tehnicii de comunicaţii şi informatică, precum şi a modului de luare a liniei de ochire cu  armamentul din dotare; concurs de aruncare a grenadelor de mână la precizie.

La finalul manifestării vor avea loc înmânarea diplomelor câştigătorilor concursului de aruncare a grenadelor de mână, fotografii de grup, formularea răspunsurilor la întrebările adresate de elevi sau profesori.