Recurs respins în cazul angajatei DSP Dolj

0
225

Angajata DSP Dolj trimisă în judecată la începutul acestei luni de procurorii DNA – Serviciul Teritorial Craiova pentru trafic de influenţă în formă continuată este în continuare arestată, după ce, miercuri, magistraţii Curţii de Apel Craiova i-au respins recursul declarat împotriva menţinerii măsurii arestării preventive dispuse faţă de ea de Tribunalul Dolj.

Manuela Militaru

Manuela Militaru, angajată ca economistă la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Dolj, a fost arestată preventiv pe 8 martie a.c. pentru comiterea infracţiunii de trafic de influenţă în formă continuată, după ce mai multe persoane au depus plângeri la Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj în care susţineau că i-ar fi dat diverse sume de bani ca să le obţină locuri de muncă la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, Garda de Mediu sau DSP Dolj. Pe parcursul cercetărilor efectuate de ofiţerii anticorupţie, sub coordonarea procurorilor DNA – Serviciul Teritorial Craiova, s-a stabilit că femeia a pretins, în mod repetat, diverse sume de bani ce totalizează 35.000 euro şi 46.900 lei, primind efectiv 32.400 euro şi 44.900 lei de la 18 persoane denunţătoare pe care le-a lăsat să creadă că poate interveni pe lângă persoane cu funcţii de conducere din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Dolj, Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova şi Gărzii de Mediu Dolj, în scopul angajării denunţătorilor în cadrul acestor instituţii ori în scopul pensionării medicale a unor rude apropiate a celor în cauză.

După ce a fost arestată preventiv, procurorii au definitivat destul de repede cercetările şi, pe 1 aprilie a.c., au dispus trimiterea în judecată a Manuelei Militaru. Întrucât pe 5 aprilie a.c. i-ar fi expirat mandatul de arestare preventivă emis de instanţă, procurorii au solicitat şi au obţinut de la magistraţii Tribunalului Dolj menţinerea măsurii privative de libertate luată faţă de aceasta. Apărătorii Manuelei Militaru au declarat recurs, care s-a judecat, miercuri, la Curtea de Apel Craiova, decizia instanţei fiind de respingere a recursului, astfel că femeia a rămas în arest şi, cel puţin deocamdată, va fi judecată în stare de arest preventiv.