Pianistul Mihai Ungureanu, solist în concertul de astă-seară al Filarmonicii „Oltenia”

0
430

Orchestra Simfonică a Filarmonicii „Oltenia”, condusă de dirijorul Theo Wolters (Olanda), prezintă astă-seară, de la ora 19.00, un concert al cărui program cuprinde Triptic simfonic de Adrian Pop, „Totentanz” pentru pian și orchestră, S. 126 de Franz Liszt și Simfonia nr. 1 în Do minor, op. 68 de Johannes Brahms. Solistul serii este pianistul Mihai Ungureanu.

Theo Wolters

Theo Wolters s-a născut la Melick, oraş din sudul Olandei, în anul 1955, fiind mezinul unei numeroase familii de muzicieni. Ca membru al prestigioasei Royal Concertgebouw Orchestra a participat la sesiuni de înregistrări audio-video, alături de cei mai mari dirijori ai momentului: Leonard Bernstein, Bernard Haitink, Carlos Kleiber, Riccardo Chailly, Nikolaus Harnoncourt. A fost chiar asistentul lui Mariss Jansons la celebra orchestră din Amsterdam.

Mihai Ungureanu

Solist concertist al Filarmonicii „Oltenia”, pianistul Mihai Ungureanu apare cu regularitate în viaţa muzicală a ţării şi în străinătate, atrăgându-şi elogiile publicului şi criticii de specialitate. Este laureatul mai multor competiţii naţionale şi a fost distins cu Premiul ATM (Premiul Criticii Muzicale/1986). De asemenea, participă frecvent în juriile unor importante concursuri internaţionale. Mihai Ungureanu s-a implicat şi în realizarea unor valoroase înregistrări discografice. În anul 2003, a înregistrat un CD cu muzică germană contemporană (Gerhard Rosenfeld), în colaborare cu violonista Jenny Abel, iar un an mai târziu a înregistrat în Germania, la Casa de discuri Hasted-WDR 3, un CD „Portret Pascal Bentoiu”, în colaborare cu Nordwestdeutsche Philharmonie, sub conducerea muzicală a maestrului Horia Andreescu și cu participarea violonistei Jenny Abel.