Alb-albaştrii sub lupă

0
1321

Mitrovic – Cea mai bună intervenţie a sa a fost la o fază în care se semnalizase deja ofsaid. Ocaziile dinamoviştilor s-au încheiat cu şuturi în afara porţii, deci nu prea a fost solicitat. A respins însă bine două mingi, deşi a avut şi câteva degajări greşite.

Popa – Evoluţie destul de bună, în special în prima parte, a oferit şi câteva pase utile pe construcţie, în repriza a doua a avut ceva probleme cu Salomao, atât el, cât şi Martic.

Kelic – Meci bun, evoluţie destul de sigură, nu-i va fi uşor lui Gardoş să-i ia locul în această perioadă.

Tiago Ferreira – Meci bun, atât în apărare, dar şi pe construcţie, culminând cu pasa de gol pentru Bancu. Al doilea assist al său în acest campionat. L-a fentat cam uşor Torje în faza în care Bancu a intervenit in extremis cu o alunecare.

Martic – A jucat destul de avansat în prima repriză, a apărut deseori aproape de careul advers, a şi centrat de câteva ori, apoi în partea a doua a avut ceva probleme pe apărare.

Mateiu – A fost din nou printre cei mai buni jucători, a alergat enorm pe un teren dificil, în special în zona acoperită de el. A oferit totuşi vreo două pase cam riscante înapoi şi nu a mai verticalizat ca în alte meciuri.

Zlatinski – S-a văzut din nou înverşunarea sa în meciurile cu Dinamo, s-a ales şi cu obişnuitul cartonaş galben. Nu s-a remarcat. În repriza a doua şi-a cam pierdut suflul, a fost obosit, a stat foarte aproape de fundaşi, în mod normal trebuia să fie schimbat, ca şi în meciul din Ştefan cel Mare, dar probabil contează prezenţa sa în teren pentru moralul coechipierilor.

Bancu – Au fost câteva meciuri în acest sezon în care a fost de departe cel mai bun de pe teren, iar cel cu Dinamo a fost unul dintre acestea. Ireproşabil în apărare, unde a avut câteva intervenţii decisive şi a rezolvat alte faze cu calm, „Bancone” a fost omul meciului prin golul marcat la o fază în care a speculat ideal ieşirea neinspirată a lui Penedo.

Gustavo – S-a remarcat mai mult pe tranziţia negativă, s-a apărat bine, a jucat la intercepţie de câteva ori, dar nu a avut realizări în atac.

Băluţă – Îşi continuă forma slabă, nu are realizări, nu a marcat încă în 2018, dar rămâne un jucător important pentru echipă, atât prin prisma atenţiei pe care i-o acordă adversarii, dar şi prin travaliul său. A făcut totuşi unul dintre cele mai modeste jocuri din ultimii doi ani.

Mitriţă – Nu a intrat foarte bine în joc, a pierdut câteva mingi, n-a părut conectat şi determinat, dar finalul primei reprize i-a aparţinut, a fost jucătorul din lumina reflectoarelor. Două lovituri libere, de la 25 şi 30 de metri, executate foarte bine, apoi o acţiune personală finalizată cu un şut plasat, dar Penedo a împins cu degetele mingea în bară. Din păcate, a ieşit cam devreme, probabil neavând nici starea fizică ideală.

Burlacu – În ultima vreme e mai activ după meci, la interacţiunea cu galeria, decât pe teren. Nu a adus un plus, nu-şi dozează efortul cum trebuie, aleargă în momente în care trebuie să fie cumpătat şi apoi asistă pasiv când adversarii îl depăşesc. Lipsa de experienţă se vede în astfel de momente. A greşit câteva mingi şi nu a reuşit decât să scoată două faulturi în margine.

Bărbuţ – Nu s-a văzut cât timp a jucat. Din nou, Mangia nu a făcut a treia schimbare, a devenit parcă o superstiţie pentru el să nu epuizeze modificările. Inexplicabil, deoarece mulţi dintre jucători erau epuizaţi, era nevoie de travaliul lui Dimitrov sau de entuziasmul lui Screciu, mai ales că era disponibilă şi o a patra schimbare, dacă se ajungea în prelungiri.