Pietoni răniţi grav în timp ce traversau neregulamentar

0
207

Doi pietoni au ajuns la spital, răniţi grav, în urma unor accidente de circulaţie petrecute în cursul zilei de luni în Craiova şi Podari. Potrivit poliţiştilor, în ambele cazuri pietonii s-au angajat în traversarea străzilor prin locuri nemarcate şi fără să se asigure.

Conform reprezentanţilor IPJ Dolj, primul eveniment rutier s-a petrecut luni, în jurul orei 9.00, pe D.N. 56, în comuna Podari, în afara satului Branişte. Florin  M., de 34 de ani, din Băileşti, în timp ce conducea un autoturism, din direcţia Calafat către Craiova, s-a angajat în depăşirea unei coloane de autovehicule în zona de acţiune a indicatorului depăşirea interzisă şi l-a accidentat grav pe Marian O., de 61 de ani, din comuna Podari, care traversa drumul prin loc nepermis. Prin extinderea investigaţiilor, poliţiştii rutieri au stabilit şi faptul că autoturismul a fost radiat din circulaţie la data de 13.04.2015. În această cauză oamenii legii au întocmit un dosar penal şi continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducerea unui autoturism neînmatriculat pe drumurile publice şi vătămare corporală din culpă.

Şi tot luni, în jurul orei 16.30, pe Calea Bucureşti din Craiova, Sorin C., de 39 de ani, din localitatea Bistreţ, în timp ce conducea un autoturism, ajuns la intersecţia cu strada Ştefan Velovan, l-a accidentat grav pe Constantin Ş., de 66 de ani, din Craiova care a traversat strada prin loc nemarcat sau semnalizat şi fără să se asigure. Şi în acest caz poliţiştii rutieri ajunşi la faţa locului au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă, victima fiind transportată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova pentru îngrijiri”, a declarat subcomisar Alin Apostol, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.