A înscenat furtul banilor… din propria casă

0
252

Poliţiştii Secţiei 5 Craiova au reuşit acum să rezolve o cauză privind furtul unei importante sume de bani, mai exact 30.000 lei, dintr-o locuinţă din cartierul Craioviţa Nouă, după mai bine de 5 luni de audieri şi activităţi intense de cercetare. S-a dovedit că banii fuseseră luaţi chiar de proprietara locuinţei, care a răvăşit totul în acel moment pentru ca fiica, soţul ei şi poliţiştii să nu-şi dea seama de nimic. Mai mult, de pe o cartelă telefonică special achiziţionată, femeia îi trimitea mesaje soţului prin care îl ameninţa că membrii familiei sale vor avea de suferit dacă reclamă furtul la poliţie.

Conform reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj, totul a început pe 29 septembrie 2015, când poliţiştii craioveni au fost sesizaţi de Mădălina Stănoiu, de 21 de ani, din Craiova, cu privire la faptul că, în cursul aceleiaşi zile, în intervalul orar 13.00-16.00, persoane necunoscute, prin folosirea de chei potrivite, au pătruns în locuinţa familiei, din cartierul Craioviţa Nouă, de unde au sustras suma de 30.000 lei. A fost deschis un dosar penal la momentul respectiv, iar în urma anchetei desfăşurate, după luni de audieri şi culegeri de informaţii, au reuşit să probeze că hoţul era… din casă.

Mai exact, poliţiştii Secţiei 5 Craiova au stabilit că, în data respectivă, Maria Stănoiu, în vârstă de 47 de ani, din Craiova, mama celei care a sesizat furtul, s-a dus acasă după ora 13.00, când ştia că lipsesc şi soţul şi fiica sa, a răvăşit totul prin locuinţă, a luat 30.000 lei din cei 40.000 lei pe care îi aveau puşi în acelaşi loc, întrucât vânduseră un teren, apoi a plecat înapoi la serviciu, lăsând deschisă uşa apartamentului. De asemenea, craioveanca de 47 de ani, folosind un număr de telefon necunoscut de soţ, l-a şantajat pe acesta prin mesaje telefonice, ameninţându-l din postura de persoană necunoscută că „dacă va reclama respectiva faptă de furt la poliţie, vor avea de suferit membrii familiei”. Prin conţinutul altor mesaje trimise de pe acel număr, femeia a încercat să inducă în eroare anchetatorii cu privire la aspecte esenţiale referitoare la modul de comitere a faptei, astfel încât adevărul să nu fie aflat.

Oamenii legii spun că femeia a înscenat furtul pentru că avea o lipsă consistentă în gestiune, fiind angajată la un magazin de bijuterii şi, din câte se pare, ar fi intenţionat să plece şi într-o vacanţă, singură. „Din cercetările efectuate şi din declaraţiile date ulterior în faţa organelor de cercetare penală, s-a stabilit că femeia a înscenat comiterea infracţiunii de furt calificat. Acum craioveanca este cercetată penal de poliţiştii craioveni, în stare de libertate, pentru comiterea infracţiunilor de furt, şantaj şi inducerea în eroare a organelor judiciare”, ne-a declarat subcomisar Alin Apostol, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.