Mangia are de unde alege: „Am 4 atacanţi în mare formă”

0
115

Băluţă revine cu Sepsi, iar antrenorul Mangia nu ştie deocamdată ce atacant să scoată din primul 11 pentru a-i face loc căpitanului

Universitatea Craiova joacă primul meci pe teren propriu din 2018 duminică, de la ora 20.45, cu Sepsi Sf. Gheorghe. Antrenorul oltenilor, Devis Mangia, este precaut înaintea acestei partide, deoarece nu are prea multe date despre noua formulă a echipei lui Eugen Neagoe. „Meciul cu Sepsi este unul dificil, fiindcă nu avem prea multe informaţii despre noua componenţă a adversarului, care a schimbat foarte mulţi jucători. De asemenea, Sepsi a început foarte bine a doua parte a sezonului, cu o victorie contra Timişoarei, în urma unui meci bun, în care au stat foarte bine în teren. Faţă de cele două meciuri directe cu ei din acest sezon, în campionat şi în Cupă, au un nou antrenor şi foarte mulţi jucători noi, sunt practic o altă echipă. Trebuie să intrăm pe treen cu o atitudine foarte bună, foarte concentraţi, pentru a ne putea impune. 80% dintre echipele care au venit pe terenul nostru au venit să se apere, nu ştiu dacă va face acelaşi lucru şi Sepsi. Dacă ne vor ataca, noi trebuie să fim pregătiţi să ne apărăm. În caz că se vor aşeza pe mai multe rânduri în apărare, noi trebuie să ştim cum să-i desfacem. Nu ştiu dacă pentru ei este un avantaj că au un antrenor craiovean, care ne cunoaşte foarte bine, fiindcă la ce tehnologii sunt acum în fotbal toată lumea ştie totul despre toată lumea. Nu avem secrete, toţi ştiu cum jucăm şi o vom face la fel, nu schimbăm stilul de joc” a declarat antrenorul italian.

Mangia spune că oamenii care spun că Universitatea nu poate pierde vreun meci pe noul stadion sunt cei care nu vor ca echipa să câştige: „Cei care afirmă astfel de lucruri nu ştiu dacă ne vor binele. Cel mai important este ceea ce facem noi pe teren. Am spus întotdeauna că suportul fanilor este important, dar noi trebuie să merităm aceste încurajări, să jucăm bine pentru ca fanii să vină în număr mare la meciuri”.

Tehnicianul italian spune că are probleme în alegerea tridentului ofensiv, deoarece Băluţă va reveni după etapa de suspendare, iar cei 3 atacanţi care au jucat contra lui Dinamo, Mitriţă, Gustavo şi Bărbuţ, au făcut-o foarte bine: „Am 4 jucători care merită să fie titulari în atac. Nu e o decizie simplă, fiindcă nu e vreunul care nu merită să joace. Sunt sigur că, atât cei 3 titulari pe care-i voi alege, dar şi cel care va intra pe parcurs vor face un meci bun. În afara celor 4 jucători care sunt într-o formă foarte bună, mai sunt şi alţi atacanţi pe care ne putem baza, Burlacu, Roman sau chiar cei tineri, iar fiecare trebuie să-şi aştepte rândul pentru a arăta ce poate face. Bărbuţ este un exemplu în acest sens, fiindcă a avut o perioadă în care nu a jucat, dar s-a pregătit foarte bine şi când a intrat a demonstrat că mă pot baza pe el. Pentru mine este bine şi este necesar să am cât mai mulţi jucători de un nivel ridicat ca să obţinem rezultate bune”.

La câteva zile după derby-ul cu Dinamo, Mangia pune pe seama terenului dificil căderea echipei de pe final de joc, dar spune că victoria a fost scăpată din pricina ratărilor la 2-1: „Am consumat foarte multă energie în prima parte a meciului, când am fost superiori lui Dinamo, după părerea mea, dar am greşit că nu am închis jocul la 2-1. Terenul a fost foarte dificil, mult mai greu decât terenurile pe care ne-am pregătit în Antalya.”

Mangia nu se gândeşte să-l reprimească în lot pe croatul Spahija, acesta fiind trimis la echipa a doua până îşi va găsi o echipă. „Nu cred că avem probleme cu fundaşii, ca să apelez la Spahija, mai ales că la acest meci va reveni şi Kelic. Iar dacă vom avea probleme, voi găsi alte soluţii decât Spahija” a spus Mangia, care nu-l va avea la dispoziţie pe Nicuşor Bancu, suspendat.

După gafele lui Calancea din Ştefan cel Mare, este posibil ca în poarta oltenilor să fie un alt goal-keeper. „Pentru mine, portarul are acelaşi statut ca şi ceilalţi jucători, oricare dintre cei patru goal-keeperi, Calancea, Mitrovic, Popescu şi Dică, trebuie să fie pregătit să intre oricând, să fie gata în orice moment” a declarat Mangia, care nu este preocupat de duelul direct al primelor două clasate, CFR şi FCSB: „Nu e problema mea, eu mă gândesc doar la meciul cu Sepsi”.

Pe Bărbuţ l-a bântuit ratarea din meciul cu Dinamo: „O văd peste tot!”

Autorul unui gol, dar şi al unei mari ratări imense în derby-ul cu Dinamo, Cristi Bărbuţ spune că n-a fost uşor să-şi scoată din minte acea reluare pe lângă poarta goală: „Văd peste tot acea ratare, pe internet, la TV, a fost ratarea etapei, dar încerc să nu mă mai gândesc la ea şi nici la meciul trecut, vreau să le şterg cu buretele şi să mă concentrez doar la meciul următor”. Despre confruntarea cu Sepsi, jucătorul venit de la Timişoara a declarat: „Toată lumea crede că va fi un meci uşor cu Sepsi, dar numai noi ni-l putem face uşor, intrând foarte concentraţi pe teren. Sper ca de data aceasta să obţinem toate cele 3 puncte. Avem nevoie de cât mai multe puncte, mai ales că acestea se înjumătăţesc”. Deşi a fost dorit în iarna aceasta chiar de Sepsi, Bărbuţ nu vrea să plece de la Craiova. „Mă bucură orice ofertă, însă mă simt foarte bine la Craiova şi vreau să joc cât mai bine aici, nu mă gândesc să plec. Este o atmosferă foarte frumoasă aici la Craiova şi noi avem o responsabilitate mai mare, dar în acelaşi timp şi o plăcere mai mare de a juca. Când marchezi sau când echipa câştigă este minunat ce se întâmplă, te simţi cu adevărat fotbalist” a declarat atacantul de 22 de ani.

De ziua lui, Mitriţă le-a vândut bilete suporterilor

În ziua în care a împlinit 23 de ani, Alexandru Mitriţă a fost sărbătorit de coechipieri şi de staff-ul tehnic, clubul pregătindu-i un tort special cu stema Ştiinţei. Totodată, jucătorul achiziţionat cu 730.000 de euro de la Pescara a venit la magazinul oficial al clubului pentru a le vinde suporterilor bilete la meciul cu Sepsi, de duminică. „Alex Mitriţă este un jucător foarte important pentru noi, care a progresat, dar care are un potenţial şi mai mare. Noi i-am impus un target şi sper că-l va atinge” a spus Devis Mangia despre Mitriţă, adăugând că „el trebuie să ne ofere ceva de ziua lui”.

Băluţă are o nouă clauză: 6 milioane de euro

Gigi Becali a confirmat ieri că Universitatea Craiova i-a dublat clauza eliberatorie lui Alexandru Băluţă, cu preţul măririi salariului acestuia. “Băluţă are clauză 6 milioane de euro, i-au mărit clauza, eu unul am uitat de Băluţă. Se folosesc de ce spun eu ca să îi crească cota. I-au mărit salariul probabil şi acum sunt siguri că la Steaua nu mai poate să ajungă. E bine şi pentru mine, că eram pe muchie să plătesc trei milioane. Şi erau bani mulţi” a spus Gigi Becali la digisport.