Începe al doilea proces în care este inculpat olteanul care a agresat un poliţist doljean

0
375

Adrian Iliuţă Grigorie, tânărul de 25 de ani, din Balş, care a lovit cu capul în faţă un poliţist din Pieleşti, ar fi vrut să nu mai fie judecat la Judecătoria Craiova. Pe 17 ianuarie a.c. s-a înregistrat la Curtea de Apel Craiova cererea de strămutare a dosarului în care este judecat pentru ultraj, iar ieri, instanţa a luat act că inculpatul şi-a retras cererea. În plus, Tribunalul Olt a respins, miercuri, 7 februarie a.c., contestaţia lui Grigorie împotriva hotărârii prin care Judecătoria Balş a dispus începerea procesului în cel de-al doilea dosar în care este inculpat, pentru tâlhărie calificată. Pe 21 septembrie, anul trecut, Grigorie, împreună cu un amic, Cătălin Şerban, au tâlhărit angajatul unui cazinou din Balş, de unde au fugit cu 4.500 lei, s-au urcat în BMW-ul înmatriculat în Franţa al lui Grigorie şi au pornit spre Craiova, numai că, la Pieleşti, au provocat un accident şi au fost prinşi de poliţiştii doljeni.

Pe rolul Curţii de Apel Craiova s-a înregistrat, pe 17 ianuarie a.c., o cerere de strămutare a dosarului formulată de Adrian Iliuţă Grigorie, tânărul de 25 de ani, din Balş, judeţul Olt, judecat pentru ultraj, la Judecătoria Craiova. Instanţa programase pentru ieri judecarea cererii de strămutare, numai că, Grigorie şi-a retras cererea: „Ia act că petentul Grigorie Iliuţă Adrian şi-a retras cererea de strămutare formulată. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică”, se arată în încheierea de şedinţă a instanţei.

Reamintim că, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj, joi, 21 septembrie 2017, la ora 3.50, poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Pieleşti au fost anunţaţi de un localnic că s-a produs un eveniment rutier, după ce un autoturism BMW a ieşit de pe şosea şi i-a lovit maşina, care era parcată în faţa porţii. La adresa indicată a fost trimis un echipaj de poliţişti, aceştia stabilind că un autoturism BMW înmatriculat în Franţa, condus pe DN 65 de Adrian Iliuţă Grigorie, a derapat şi a lovit un alt autoturism şi mai multe utilaje agricole ce se aflau în afara părţii carosabile. Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest rezultând o concentraţie de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat, şi pentru că, atât el, cât şi pasagerul, Cătălin Şerban, de 24 ani, din oraşul Balş, Olt, se manifestau violent, au fost imobilizaţi şi, în timp ce se deplasau către sediul secţiei, Grigorie l-a lovit cu capul în zona feţei pe agentul principal Sorin George Cepoi, provocându-i leziuni serioase. Cei doi tineri au fost duşi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, fiind audiaţi pe tot parcursul zilei, mai ales că, înainte de a ajunge în Dolj, comiseseră o tâlhărie la un cazinou din Balş (SC Intergalactic Jackpot SRL), în aceeaşi noapte, de unde au sustras prin ameninţare şi acte de violenţă, folosindu-se de un dispozitiv care genera şocuri electrice, suma de 4.500 lei. Grigorie a fost reţinut pentru 24 de ore, iar pe 22 septembrie a fost arestat pentru 30 de zile, în timp ce Cătălin Şerban a fost predat poliţiştilor IPJ Olt pentru continuarea cercetărilor în dosarul tâlhăriei (ajungând şi el după gratii). Pe 12 octombrie s-a înregistrat la Judecătoria Craiova dosarul în care Grigorie este judecat pentru ultraj, iar două zile mai târziu, pe 16 octombrie, la Judecătoria Balş s-a înregistrat dosarul în a fost trimis în judecată, alături de Cătălin Şerban, pentru tâlhărie calificată şi port sau folosire fără drept de obiecte periculoase.

Dacă procesul de la Craiova este în curs de judecare, în cel de-al doilea dosar abia miercuri, 7 februarie a.c., a rămas definitivă hotărârea de începere a procesului, după ce Tribunalul Olt a respins contestaţia formulată de Adrian Iliuţă Grigorie: „respinge contestaţia formulată de contestatorul inculpat GRIGORIE ILIUŢĂ ADRIAN, împotriva încheierii nr. 252 pronunţată la data de 06.12.2017 de judecătorul de camera preliminara din cadrul Judecătoriei Balş, ca nefondată. Definitivă. Pronunţată în Camera de consiliu, azi data de 7.02.2018 la Tribunalul Olt”. Urmează să fie stabilit primul termen de judecată şi în acest dosar, ambii inculpaţi fiind în arest preventiv.