Fotbal: Maradona va lucra pentru FIFA: ”Îmi voi îndeplini unul dintre visurile mele de-o viaţă”

0
48

Diego Maradona va lucra pentru FIFA, după ani în şir în care a fost considerat printre cei mai importanţi inamici ai forului mondial, în perioada în care acesta a fost condus de Joao Havelange şi Sepp Blatter.

Fostul mare fotbalist argentinian şi-a schimbat optica faţă de forul de la Zurich după instalarea noului preşedinte, Gianni Infantino, motiv pentru care va fi cooptat în cadrul FIFA.

”FIFA caută cel mai bun mod pentru a colabora cu Diego Maradona, pentru a se asigura că că va avea un rol major în activitatea FIFA de a promova fotbalul pe întreg globul, prin implicarea sa în dezvoltarea proiectelor importante şi în programul FIFA Legends”, a declarat purtătorul de cuvânt al FIFA.

Vestea a fost confirmată şi de Maradona, pe contul său de Facebook.

”Acum este oficial. În sfârşit, îmi voi îndeplini unul dintre visele mele de-o viaţă: să lucrez pentru transparentizarea FIFA cu oameni care iubesc fotbalul. Mulţumesc tuturor celor care m-au încurajat să accept această provocare”, a scris argentinianul.

Organigrama FIFA mai cuprinde şi alte două legende ale fotbalului mondial: olandezul Marco van Basten şi croatul Zvonimir Boban.

Gianni Infantino este noul preşedinte al FIFA din februarie 2016, iar unul dintre principalele sale obiective a fost deja îndeplinit: Cupa Mondială îşi va extinde numărul de participante de la 32 la 48, începând cu ediţia din 2026.