“Perspective pentru viitorul nostru – Elaborarea cadrului financiar multianual”

0
141

Ieri, comisarul european pentru politică regională Corina Creţu a participat la conferinţa la nivel înalt “Perspective pentru viitorul nostru – Elaborarea cadrului financiar multianual”, organizată de comisarul pentru buget şi resurse umane Günther H. Oettinger, în pregătirea dezbaterii de către colegiul comisarilor a politicii pe termen lung în ceea ce priveşte bugetul UE.

Evenimentul, care va continua şi astăzi, este  găzduit de Centrul European de Strategie Politică (European Political Strategy Centre – EPSC) în clădirea Charlemagne. Prima zi a lucrărilor  a fost deschisă de preşedintele Jean-Claude Juncker şi încheiată cu discursul susţinut de comisarul Corina Creţu pe tema politicii de coeziune în noul cadru financiar. Vicepreşedintele Jyrki Katainen, responsabil pentru locuri de muncă, creştere economică, investiţii şi competitivitate, comisarul Oettinger, reprezentanţi ai altor instituţii şi agenţii europene, precum şi ai autorităţilor naţionale iau parte, de asemenea, la aceste discuţii.

           Conferinţa deschide ultima etapă a pregătirilor pentru următorul cadru financiar multianual, înaintea întâlnirii informale a liderilor europeni programată pentru luna februarie şi a prezentării unei propuneri legislative de către Comisia Europeană, în luna mai 2018.