Craiova, mai lentă pe turnantă

0
138

Handbalistele din Bănie n-au gestionat bine finalurile de repriză şi au pierdut cu 25-22 (13-10), în Franţa, meciul de debut în grupele Cupei EHF

Doar în debutul meciului din Franţa a dat impresia SCM Craiova că poate produce surpriza contra echipei gazde, Brest Bretagne, pe care a condus-o cu 5-2 şi 7-5. Vicecampioana Franţei, echipa care şi anul acesta o secondează în clasamentul intern pe campioana Metz, a revenit în joc şi a egalat (8-8), iar până la final Florianu şi compania n-au mai avut avantaj pe tabelă. De la 10-10, gazdele au forţat şi au marcat de 3 ori în ultimul minut al primei reprize, fără a primi gol. Repriza a doua avea să se termine la egalitate, aşa încât ecartul conturat în finalul primei părţi a fost decisiv. Craiova s-a mai apropiat la un singur gol, cu 10 minute înainte de final (22-21), dar au urmat din nou trei goluri consecutive ale gazdelor, care n-au avut emoţii pe final, câştigând cu 25-22. „Suntem bucuroşi că am reuşit să jucăm la acelaşi nivel cu adversarele noastre, în condiţiile în care am avut unele probleme de sănătate în lot şi nu am avut mai multe opţiuni. Cred că nu am reuşit să profităm  în mod suficient de fazele noastre de contraatac, iar în unele momente jucătoarele de pe bancă nu au reuşit să suplinească cu brio titularele” a spus Bogdan Burcea, referindu-se şi la problemele de sănătate pe care le-au invocat Tudor, Pricopi şi Rădoi. “A fost mai greu să ne găsim ritmul la început, dar treptat ne-am revenit şi am dominat. Primul meci nu e niciodată uşor şi tot ce contează este victoria. N-am avut un adversar facil şi a fost al treilea meci al nostru în decurs de o săptămână. Ar fi fost bine să câştigăm mai clar, dar un succes la 3 goluri contra Craiovei este deja unul bun” a spus Laurent Bezeau, principalul gazdelor.

Două campioane mondiale au evoluat pentru gazde

Brest Bretagne, echipă care a ajuns în grupele Cupei EHF fiindcă a terminat pe ultimul loc grupa de Champions League, din care au mai făcut parte Gyor, Rostov şi Midtjyland, a pierdut-o recent pe Melinda Geiger, cea mai contestată „tricoloră” ca evoluţie la recentul Mondial din Germania, aceasta plecând la Siofok, în Ungaria. Cele mai importante nume din formaţia pregătită de Laurent Bezeau sunt: Allison Pineau (ex-Oltchim şi HCM Baia Mare), Cleopatre Darleux (absentă cu Craiova) şi Astride N’Gouan, toate trei campioane mondiale cu naţionala Franţei, suedezele Filippa Idehn şi Louise Sand, semifinaliste la Mondiale cu naţionala Suediei, sârboaicele Sladjana Pop-Lazic şi Jovana Stoilijkovic, dar şi veterana Marta Mangue (34 de ani), „ţiganca” de acum cum câţiva ani din naţionala Spaniei, ca să-l cităm pe Radu Voina, fostul selecţioner al României. Pentru Brest a fost al treilea meci oficial al anului (veneau după un eşec, cu Nice, în campionatul intern), în timp ce pentru SCM Craiova a fost debutul oficial în 2018, prima partidă din Liga Florilor fiind programată mâine, de la ora 18, în Sala Polivalentă, cu Rapid Bucureşti.

În celălalt meci din grupa A, Randers a pierdut pe teren propriu contra lui Kuban Kransodar, scor 20-23. Sâmbătă, de la ora 18, SCM Craiova joacă în Sala Polivalentă contra danezelor de la Randers. Cealaltă formaţie românească participantă în grupele Cupei EHF, HC Zalău, a pierdut în deplasare, scor 28-23, cu formaţia norvagiană Larvik.

Brest Bretagne Handball – SCM Craiova 25-22 (13-10)

“Brest Arena”, spectatori: 3024.

Brest Bretagne: Idehn, Quiniou (portari), Coatanea 5 goluri, Stoilijkovic 5, Copy 3, Mangue 3, Pineau 2, Prouvensier 2, Sand 2, Tissier 2, N’Gouam 1, Pop-Lazic, Limal. Antrenor: Laurent Bezeau.

SCM Craiova: Dumanska, Stanciu (portari), Florianu 7 goluri, Ardean 5, Ticu 3, Nikolic 3 goluri, Klikovac 2 goluri, Trifunovic 2 goluri, Vizitiu, Şelaru, Rădoi, Pricopi. Antrenor: Bogdan Burcea.

Time-out-uri: 3-2. Eliminări de 2 minute: 3-1. Aruncări de la 7 metri: 1 din 1 / 3 din 3.

Arbitri: Yves Schols (Olanda), Sigurd Thomassen (Belgia).