Accident provocat de un şofer băut

0
169

Două persoane au ajuns la spital sâmbătă seara, în urma unui accident de circulaţie produs de un conducător auto bine “afumat”. Potrivit poliţiştilor, şoferul vinovat avea o concentraţie de 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conform reprezentanţilor IPJ Dolj, sâmbătă seara, în jurul orei 19.00, Daniel Cărămidă, de 18 ani, din comuna Ciupercenii Noi, în timp ce conducea un autoturism marca Opel, în afara localităţii, nu a păstrat o distanţă corespunzătoare faţă de o căruţă care circula în aceeaşi direcţie de mers, condusă de Viorel Dudă, de 31 de ani, din aceeaşi localitate şi a intrat în coliziune cu aceasta. În urma impactului a rezultat accidentarea căruţaşului şi a Lenuţei Tălângă, de 28 ani, din Ciupercenii Noi, pasageră în căruţă. Ambele victime au fost transportate la spital, pentru îngrijiri medicale, iar poliţiştii ajunşi la faţa locului pentru cercetări l-au testat pe conducătorul auto cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat, astfel că şi el a fost dus la spital, însă pentru recoltarea de probe biologice. Pe numele său a fost întocmit dosar de cercetare penală.

Un accident mortal s-a produs şi vineri. În jurul prânzului, Daniel Răducianu, de 24 de ani, din comuna Almaj, în timp ce conducea un Volkswagen Transporter pe DE 70, în comuna Coţofenii din Faţă a accidentat-o pe Maria Buţă, de 53 ani, din localitate, care se angajase în traversarea străzii prin loc nemarcat şi fără să se asigure. În urma leziunilor suferite femeia a decedat.