Bradul Universităţii din Craiova, pregătit de Cartea Recordurilor

1
391

Universitatea din Craiova a celebrat,  joi, 7 decembrie, Crăciunul. Astfel,  în Aula Magna a Facultății de Mecanică (Calea București, nr. 107) a avut loc inaugurarea Bradului de Crăciun. În acest an, bradul este tip “origami”, fiind realizat,  în mare parte din hârtie reciclată și are 4,40 metri. Reprezentanții Universității din Craiova au făcut deja demersuri pentru a include construcția în Guinness World Records la categoria cel mai înalt brad din hârtie, realizat din elemente pliabile identice.

Aproximativ 200 de studenți de la specializările Facultății de Mecanică au lucrat timp de patru ani la confecționarea acestuia. Ideea a pornit, în anul 2017, de la o studentă de la Specializarea “Construcții civile, industriale și agricole”. În timpul cursului de “Geometrie descriptivă”, aceasta  a propus ca, la aplicația practică,  să realizeze o construcție din “origami”. Colegii au fost de acord, iar, de atunci , au început să lucreze la bradul din hârtie. Studenții l-au realizat în patru etape: în 2017, 2018, 2019 și 2023.  Tinerii au aplicat, practic, ce învață la cursuri: au folosit formule matematice, au aplicat tehnica plierii, au avut grijă ca hârtia să fie tăiată și proporționată corect, apoi au asamblat toate piesele. “Studenții au lucrat zeci de mii de ore, adunate în cei patru ani, și au reușit să confecționeze un brad din 269.208 elemente. Pentru construcția sa au folosit 120 topuri de hârtie (aproximativ 300 kilograme de hârtie). Întregul proces a fost supravegheat de cadrele didactice ale Facultății de Mecanică. Cu ocazia inaugurării bradului de Crăciun, studenții Facultății de Litere vor prezenta un program inedit de colinde tradiționale românești. Anul trecut, bradul de Crăciun al Universității din Craiova a fost construit din 2023 de cărți și a avut o înălțime de peste 2 metri. Intitulat „Bradul Ca la Carte”, acesta a avut drept scop să sublinieze importanța cărților și a educației și a atras atenția instituțiilor de presă locale și naționale”, a precizat prof.univ.dr. Dumitru Ilie, decan al Facultăţii de Mecanică a Universităţii din Craiova.

Spiritualitatea românească, în prim – plan

Manifestarea din ziua de 7 decembrie a fost una grandioasă, s-a prezentat bradul, unul impresionant, iar atmosefera Sărbătorilor de Iarnă a fost întreţinută de corul Facultăţii de Litere – Specializarea  Muzică a Universităţii din Craiova. “Vorbim despre un eveniment extraordinar, care aduce în prim – plan spiritualitatea românească. Realizarea acestui brad are în spate munca unei echipe. Deja , Universitatea din Craiova este recunoscută internaţional, iar, cu acest brad, avem o nouă prezenţă pe scena internaţională. Sunt aşteptaţi reperezentanţii “Guiness Book”, pentru a certifica acest record”, a precizat prof.univ.dr. Ionuţ Cezar Spînu, rector al Universităţii din Craiova.

1 COMENTARIU

Comments are closed.