Giurgiţa: Lucrările la canalizare, aproape de final

0
876

Deşi aflată la peste 40 km de Craiova, comuna Giurgiţa a făcut, în ultimii ani, paşi importanţi spre modernizare: are drumuri asfaltate, apă la robinet, sistemul de canalizare aproape gata şi numai alimentarea cu gaze mai lipseşte. Despre proiectele aflate în curs de derulare ori care îşi aşteaptă aprobarea şi finanţarea, Viky Bonea vorbeşte cu mulţumirea edilului care reuşeşte să aducă într-o comunitate rurală beneficiile – de altfel, fireşti – ale civilizaţiei.

„Ne apropiem cu paşi repezi de încheierea lucrărilor pentru canalizarea în comună. Sunt realizate pe Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL 1) şi sunt finalizate în proporţie de 90 la sută. Între timp, am semnat un contract pe PNDL2, de aproximativ 8 milioane lei, iar pe GAL tocmai am obţinut o finanţare pentru un buldoexcavator, în valoare de 87 de mii de euro. De asemenea, am mai încheiat un proiect pentru drumuri ocolitoare, tot pe fonduri europene, iar din fonduri proprii am asfaltat un drum de aproximativ 800 m, între Filaret şi Curmătura. Mai avem un proiect pentru asfaltări, de peste 1 milion de euro, sperăm că ni-l aprobă, şi încă unul depus pentru încă o centură ocolitoare. Iar de curând ne-au anunţat că ne-a fost selectat şi un proiect pe POR pentru cadastrarea sistematică totală a comunei”, a precizat primarul comunei Giurgiţa, Viky Bonea.

Cadouri de Crăciun pentru 220 de copii

În prag de sărbători, Primăria Giurgiţa a pregătit – ca în fiecare din ultimii ani – cadouri pentru cei mici. 220 de copii de la grădiniţă şi elevi din clasele I – a IV-a vor primi în dar dulciuri. Cadourile le vor fi oferite în cadrul unor festivităţi la unităţile de învăţământ, pe 19 şi 20 decembrie.