LIGA CAMPIONILOR:Mai toată atenţia către Grupa B

0
202

Cum în celelalte grupe care se încheie astăzi, lucururile sunt clare în ceea ce priveşte echipele calificate în faza următoare, mai rămânând de stabilit doar cine va câştiga Grupele C şi D (Real s-a impus deja în Grupa A), marele interes este suscitat de Grupa B, unde Wolfsburg, Manchester United şi PSV Eindhoven se bat pe cele două locuri ce duc în “optimi”. Cea mai avantajată din acest trident este formaţia germană, care are şi varianta remizei, pe teren propriu, cu United. “Lupii” ar putea chiar şi pierde partida, însă cu condiţia ca Eindhoven să n-o învingă, în Olanda, pe “lanterna” ŢSKA Moscova. Cât îi priveşte pe britanci, în contextul în care au rezultate directe mai slabe cu PSV (1-2 şi 0-0), ei trebuie să obţină cât vor obţine şi batavii, astfel vor trebui să se mulţumească cu locul de Liga Europa. Loc după care mai tânjeşte şi ŢSKA.

În turul partidelor din această seară, victoria a revenit gazdelor de atunci, United impunându-se cu 2-1, iar ŢSKA cu 3-2.

Pe “Volkswagen Arena”, “diavolii” vor fi văduviţi de omul lor numărul 1, Wayne Rooney, accidentat în 28 noiembrie, într-o partidă de campionat cu Leicester City.
Haţegan, pe “da Luz”
Ovidiu Haţegan a fost desemnat să conducă partida dintre Benfica şi Atletico, decisivă pentru desemnarea câştigătoarei Grupei C. Ambele au câte 10 puncte şi, graţie victoriei de la Madrid, lusitanii îşi permit şi un rezultat de egalitate. În acceaşi ipostază se află şi Juventus, în duelul indirect cu Manchester City, însă campioanei Italiei este de aşteptat să nu-i fie deloc uşor la Sevilla, dat fiind faptul că doar o victorie i-ar mai duce pe spanioli în Liga Europa, competiţie al cărei trofeu îl deţin. Sevilla se bate cu Monchengladbach, iar în cazul unei egalităţi de puncte andaluzii au prim-planul.
Finalmente, în Grupa A, Şahtior-ul lui Mircea Lucescu merge în Europa League dacă Malmo nu va scoate mai mult din disputa de pe “Bernabeu”, decât ucrainenii la Paris.

Faza grupelor – etapa a 6-a (ultima)
Astăzi, 21:45
GRUPA A: Real Madrid* (13p) – Malmo FF (3p), Paris SG* (10p) – Şahtior Doneţk (3p).
GRUPA B: VfL Wolfsburg (9p) – Manchester Utd (8p), PSV Eindhoven (7p) – ŢSKA Moscova (4p).
GRUPA C: Benfica* (10p) – Atletico Madrid* (10p), Galatasaray (4p) – FK Astana (3p).
GRUPA D: Sevilla (3p) – Juventus* (11p), Manchester City* (9p) – Monchengladbach (5p).
Mâine, 21:45
GRUPA E: Leverkusen (5p) – Barcelona* (13p), AS Roma (5p) – BATE Borisov (4p).
GRUPA F: Dinamo Zagreb (3p) – Bayern Munchen* (12p), Olympiakos Pireu (9p) – Arsenal (6p).
GRUPA G: Chelsea (10p) – FC Porto (10p), Dinamo Kiev (8p) – Maccabi Tel Aviv (0p).
GRUPA H: KAA Gent (7p) – Zenit St. Petersburg* (15p), Valencia (6p) – Lyon (1p).

Primele două clasate din fiecare grupă acced în faza următoare, – echipele însoţite de semnul (*) au făcut-o deja, în timp ce ocupantele locurilor 3 vor continua în cealaltă competiţie continentală, Liga Europa.