Captură de jumătate de kilogram de haşiş după un flagrant în parcare la Lidl

0
242

Trei craioveni, doi dintre ei tată şi fiu, au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile, în baza unei hotărâri rămase definitive ieri, la Curtea de Apel Craiova. Cei trei sunt acuzaţi de trafic de droguri de risc şi constituire de grup infracţional organizat după ce, la sfârşitul săptămânii trecute, unul dintre ei a fost prins în flagrant, în parcare la Lidl, în timp ce încerca să vândă aproximativ jumătate de kilogram de haşiş cu suma de 10.000 lei. În urma percheziţiilor făcute la locuinţele celor trei, oamenii legii au descoperit şi un pistol cu glonţ şi 6 cartuşe.

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Craiova, împreună cu un procuror al DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova au organizat, la sfârşitul săptămânii trecute, o acţiune vizând destructurarea unei grupări de traficanţi de droguri de risc. Astfel, în baza informaţiilor pe care le aveau, poliţiştii antidrog l-au prins în flagrant, în parcarea hipermarketului Lidl, joi după-amiază, pe Cătălin Deliu, de 17 ani, din Craiova, în timp ce încerca să vândă o jumătate de kilogram de haşiş contra sumei de 10.000 lei. Imediat după flagrant, oamenii legii au descins şi la Marius Gabriel Bălan, de 22 de ani din Craiova, dar şi la tatăl tânărului prins cu drogurile, Cristian Deliu, de 43 de ani, fiind percheziţionată şi locuinţa acestuia din Bistreţ.

În urma percheziţiilor oamenii legii au mai găsit şi ridicat alte 60 de grame de canabis, dar şi un pistol letal, de calibrul 6 mm şi 9 cartuşe cu glonţ. Cei trei au fost duşi la sediul DIICOT – Serviciul teritorial Craiova, au fost audiaţi de procurorul de caz, fiind reţinuţi pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore. Vineri seară au fost prezentaţi Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, propunere admisă de instanţă care a dispus arestarea celor trei, sub acuzaţiile de trafic de droguri de risc, introducere în ţară de droguri de risc şi constituire de grup infracţional organizat.

În încercarea de a scăpa din arest, cei trei au contestat măsura luată de Tribunalul Dolj, însă ieri Curtea de Apel Craiova le-a respins contestaţiile: „Respinge contestaţiile formulate de inculpaţi ca nefondate. Obligă contestatorul inculpat Deliu Cătălin la 50 lei cheltuieli judiciare către stat. Obligă contestatorii inculpaţi Bălan Marius Gabriel şi Deliu Cristian la câte 180 lei fiecare cheltuieli judiciare către stat, din care câte 130 lei reprezintă onorariul avocat oficiu. Definitivă. Pronunţată în şedinţa din camera de consiliu la 07.12.2015”, se arată în încheierea de şedinţă a instanţei.