Ştiinţa vs Filiaşi, în sferturile Cupei României

0
865

În sferturile de finală ale Cupei României vom avea parte de un duel doljean: Universitatea Craiova – ACSO Filiaşi. Va fi o reeditare a primului meci din istoria Ştiinţei, amicalul din 5 septembrie 1948, câştigat de Filiaşi, pe teren propriu, scor 6-3. Cel mai probabil, meciul se va disputa pe arena “Ion Oblemenco”, urmând a fi televizat. Anul acesta, pe 5 septembrie, la împlinirea a 73 de ani de la acea partidă, foşti jucători ai Ştiinţei şi ai Filiaşiului au disputat un meci demonstrativ de old-boys pe stadionul “Orăşenesc” din localitatea aflată la 35 de km de Bănie.

Meciul dintre Universitatea Craiova şi ACSO Filiaşi va fi programat în nocturnă, iar cei de la Filiaşi şi-ar dori să joace pe stadionul din Craiova, care poartă numele „Ion Oblemenco” atunci când Universitatea este gazdă.

Universitatea Craiova a mai întâlnit de trei ori echipe din Dolj în Cupa României: de două ori pe Constructorul Craiova, pe care a eliminat-o în 1950, în fazele incipiente ale competiţiei, cu 6-0, acela fiind primul meci oficial al Ştiinţei în Cupa României, şi în 1992, în şaisprezecimi, scor 1-0 pentru Universitatea, care în acel sezon avea să şi câştige trofeul, pe care îl are de 8 ori în palmares.

Un alt duel al Universităţii Craiova cu o reprezentantă a Doljului a fost în 1995, contra lui Electroputere Craiova, meci chiar din sferturile de finală, adjudecat cu 6-1 pe „Central” de generaţia lui Gică Craioveanu, care avea să fie oprită însă în semifinale de Rapidul antrenat atunci de Sorin Cârţu.

Partidele din sferturi vor avea loc în perioada 30 noiembrie – 2 decembrie, într-o singură manșă eliminatorie.

Celelalte meciuri din sferturile de finală ale Cupei României: Chindia – Sepsi, Poli Timişoara – FC Argeş, FC Buzău – FC Voluntari.