“Schimbările climatice din România” – simpozion organizat de Societatea de Geografie din România – Filiala Dolj, în colaborare cu Universitatea din Craiova

0
634

Societatea de Geografie din România – Filiala Județului Dolj, în colaborare cu Departamentul de Geografie din cadrul Universității din Craiova a organizat, on-line, vineri, 05 noiembrie 2021, Simpozionul Județean de Geografie cu tema ,,Schimbările climatice din România’’, în contextul unor evenimente privind combatarea efectelor negative ale schimbărilor climatice desfășurate la nivel mondial.

În deschiderea Simpozionului a luat cuvântul Președintele SGR –  filiala Județului Dolj, Prof. univ. dr. Boengiu Sandu (Universitatea din Craiova). În cadrul evenimentului a avut loc un workshop intitulat ,,Perspective asupra schimbărilor climatice’’ cu invitați care au prezentat lucrări cu un mare impact asupra activității desfășurate cu elevii sau studenții. Invitații au fost din cadrul Centrului Meteorologic Regional Oltenia, Cercetător științific Marinică Ion, de la Departamentul de Geografie, Universitatea din Craiova, Decanul Facultății de Științe, prof.univ. dr. Cristian Tigae, prof. univ. dr. Habil Mazilu Mirela,lect. univ. dr. Marinescu Ioan și lect. univ. dr. Vîlcea Cristiana. De asemenea, a fost prezentat rolul geografiei din perspectiva absolventului și al studentului, respectiv Albă Claudia (Agenția Terra Blue) și Neniu Adelina(masterand Universitatea din Craiova). Au participat, on-line, 65 de cadre didactice, studenți la geografie, elevi pasionați de geografie  și au fost susținute 16 lucrări științifice de către cadrele didactice din mediul preuniversitar de la numeroase unități de învățământ din județul Dolj și din alte județe: Olt, Iași, Galați, elevi, dar și masteranzi de la Departamentul de Geografie, Universitatea din Craiova, activitatea a fost moderată de d-na prof. Teodorescu Adelina. “A fost un real schimb de experiență între participanții la simpozion, prin temele susținute au fost atinse obiectivele activității. Mesajul nostru este să ne implicăm în ceea ce înseamnă educație ecologică pentru reducerea poluării, ca principal factor al schimbărilor climatice”, a precizat prof. Maria Ciobanu, vicepreşedinte al SGR – Filiala Dolj.