Controale, în toată ţara, în domeniul silvic

0
174

Peste 700 de controale au fost efectuate, în ultima săptămână, de polițiști din toată țara, sub coordonarea de specialitate a Direcției de Ordine Publică din I.G.P.R., pentru protejarea fondului forestier și prevenirea și combaterea faptelor ilicite în domeniul silvic.

În perioada 30 octombrie – 5 noiembrie 2020, polițiștii au desfășurat 748 de controale pentru verificarea provenienței, prelucrării, depozitării şi valorificării lemnului, precum și pentru verificarea legalității transportului materialului lemnos.

Au fost verificate obiective cum sunt exploatări forestiere, instalații de debitat, depozite, târguri, piețe, oboare și ocoale silvice.

Pentru neregulile constatate în domeniul silvic, au fost înregistrate 123 de dosare penale, în care sunt cercetate 85 de persoane și au fost aplicate 144 de sancțiuni contravenționale la Legea 171/2010 – Legea contravențiilor silvice, în valoare de 232.100 de lei.

Ca măsuri complementare, au fost confiscați peste 770 de metri cubi de lemn fără documente legale.

Au fost înregistrate 7 apeluri care semnalau posibile transporturi ilegale de material lemnos, 3 dintre acestea confirmându-se în urma verificărilor.