„Geană” e convins că va pune mari probleme Craiovei

0
71

Sepsi, echipa lui Eugen Neagoe, întâlneşte Universitatea Craiova mâine seară, de la ora 21, cu o zi înainte să se împlinească un an de la inaugurarea noii arene „Ion Oblemenco”

În cele două dueluri cu Universitatea Craiova de când antrenează la Sepsi, Eugen Neagoe a reuşit să pună în mare dificultate formaţia lui Devis Mangia. Aceasta s-a impus cu 1-0 în primăvară, printr-un gol venit pe final, dintr-o lovitură liberă executată de Gustavo, şi a pierdut partida din debutul actualului sezon, 1-0 la Sf. Gheorghe, gol Tandia. A fost cel mai slab joc al alb-albaştrilor din ultimii ani, iar rezultatul a fost unul mincinos faţă de diferenţa netă în favoarea gazdelor pe teren, lucru recunoscut şi de antrenorul italian al Craiovei. În urma respectivei partide, finanţatorul Mihai Rotaru a emis un comunicat prin care-şi arăta dezamăgirea faţă de modul cum s-a exprimat echipa la Sf. Gheorghe. „Geană” este hotărât să recidiveze şi în duelul de mâine seară, ora 21, pe „Ion Oblemenco”, fiind convins că elevii săi vor face un meci foarte bun, aşa cum s-a întâmplat aproape de fiecare dată cu Sepsi împotriva formaţiilor de top ale Ligii I, în urma căruia să şi obţină un rezultat favorabil. „Vom întâlni una dintre cele mai bune echipe ale campionatului. Chiar dacă am câştigat împotriva lor în etapa a doua, vineri seara ne aşteaptă un meci dificil şi trebuie să fim pregătiţi, fiindcă Universitatea este în această perioadă într-o formă foarte bună, vor fi susţinuţi şi de 25.000 de oameni. Am discutat cu băieţii şi trebuie să fim pregătiţi atât fizic, cât şi psihic. Nu va fi uşor, dar am mare încredere în băieţii mei, care au demonstrat în multe momente că sunt o echipă bună şi nu va fi uşor deloc pentru cei de la Craiova. Noi am făcut meciuri bune împotriva echipelor de valoare ale campionatului şi sunt convins că şi vineri va fi la fel. Sper să nu mai facem greşelile din partidele anterioare şi să obţinem un rezultat bun. Stăm bine fizic, din păcate Viera şi Mensah sunt suspendaţi, iar Istvan Fulop are acea problemă veche cu accidentarea. Cu Hermannstadt am pierdut noi, nu au câştigat ei, le-am făcut cadouri şi noi şi arbitrul celor de la Sibiu. Sper ca vineri, la Craiova, să nu mai greşească arbitrii, mai ales că noi suntem singura echipă fără penalty primit” a prefaţat Neagoe întâlnirea din Bănie, împotriva echipei sale de suflet. „Geană” a avut şi un conflict cu Devis Mangia la finalul ultimei dispute, declarând că italianul a refuzat să-l salute şi să-l felicite la finalul meciului. „Mă aştept la un meci foarte greu, fiindcă întâlnim cea mai în formă echipă a campionatului, au rezultate, au fanii alături, dar şi noi ne-am descurcat bine cu echipele din frunte” a spus mijlocaşul lui Sepsi, Gabi Vaşvari. La Universitatea nu va putea evolua Nicuşor Bancu, suspendat, iar Koljic este incert. Sâmbătă, la o zi după meciul cu Sepsi, se împlineşte un an de la inaugurarea noului stadion „Ion Oblemenco”.

Agresorul lui Mihăilă, suspendat 9 etape şi amendat cu 20.000 de lei

Jucătorul lui Poli Iaşi, Laurenţiu Rus, a fost suspendat 9 etape de Comisia de Disciplină a LPF şi amendat cu 20.000 de lei, după ce l-a lovit violent pe Vali Mihăilă în meciul de vinerea trecută, Poli Iaşi – Universitatea Craiova 0-3. Rus a fost eliminat în minutul 10 al meciului, iar Mihăilă a fost aproape de o tragedie, rămânând inconştient pe gazon după lovitura primită. Jucătorul Ştiinţei şi-a revenit şi este sănătos. „Eliminare, incidente – În baza art. 63.1.b, raportat la art. 63.2.4.a din RD, se sancționează  jucătorul Rus Laurențiu (CSM Poli Iași) cu suspendare pentru nouă jocuri și o penalitate de 20.000 lei” se specifică în comunicatul LPF. De asemenea, atât Poli Iaşi, cât şi Universitatea Craiova au fost penalizate cu câte 3.000 de lei pentru întârzierea începerii reprizei secunde a meciului direct.