Săndoi anticipează un joc dificil cu echipa lui Napoli

0
219

Duminică, Universitatea Craiova întâlneşte CSMS Iaşi, formaţie care tocmai a obţinut primul succes în campionat, în Giuleşti

Universitatea Craiova joacă duminică, de la ora 15.30, în deplasare cu CSMS Iaşi, echipă antrenată de fostul tehnician al FCU Craiova, Nicolo Napoli. Emil Săndoi, a prefaţat disputa de la Iaşi: „Ne bucurăm că a mai trecut un val şi ţinem în continuare steagul sus. Mai sunt patru hopuri până la final şi ne dorim să le trecem cu bine. Iaşiul este o echipă în creştere de formă, de trei etape nu pierde. Va fi un joc dificil. Cu multă dăruire, organizare şi dorinţă rezultatul ne poate fi favorabil. Iaşiul are câţiva jucători de valoare, cu experienţă în prima ligă, cum sunt Wesley, Olah, Ciucur ori Cristi Munteanu, dar asta nu înseamnă că nu vom face tot ce depinde de noi pentru a obţine un rezultat bun”. Săndoi n-a dorit să comenteze perioada în care acceptase un tandem cu Nicolo Napoli, pe banca echipei lui Mititelu, în primăvara trecută, spunând că „au fost nişte simple discuţii”. În schimb, Emil Săndoi a vorbit despre relaţia cu Florin Prunea, alături de care a cucerit eventul în 1991 la Craiova. „De Florin Prunea mă leagă amintiri frumoase, am fost colegi la Universitatea, apoi i-am fost şi antrenor în Bănie, apoi am lucrat împreună la FRF, unde el s-a ocupat, ca şi mine, de naţionala de tineret. Florin nu se va reîntâlni numai cu mine, ci şi cu Sorin Cârţu, care i-a fost antrenor în 1991 şi au lucrat împreună la Iaşi acum 2 ani, dar şi cu Adrian Popescu. Din punctul meu de vedere este unul dintre cei mai buni conducători din ţară, ştie să-şi protejeze echipa, jucătorii. Este un băiat deosebit, un prieten adevărat, dar timp de 90 de minute vom fi adversari. Fie ca cea mai bună echipă să câştige duminică“.

Săndoi a ţinut să mulţumească autorităţilor locale pentru prelungirea termenului de demolare a arenei „Ion Oblemenco”: „Mulţumim municipalităţii, Consiliului Local Craiova şi doamnei primar Lia Olguţa Vasilescu pentru înţelegerea de care au dat dovadă, astfel încât următoarele două meciuri de campionat şi partida din Cupă cu Steaua se vor juca pe Oblemenco. Ne dorim să răsplătim încrederea de care beneficiem şi să obţinem trei rezultate pozitive în aceste partide. Totodată, dat fiind că în decembrie stadionul se va dărâma, ne dorim cât mai mulţi suporteri alături la acest jocuri, avem nevoie de sprijinul lor. Mi-aş dori şi până la meciul cu Steaua să fie tot 30.000 pe stadion. Ştiu că avem suporteri adevăraţi, care vin pentru echipă, nu pentru adversar. Ultima victorie contra Stelei a fost obţinută în 2003, cu 30.000 de oameni pe stadion şi alte 20.000 la porţi. Dorinţa mea la începutul lui decembrie este ca acea victorie să nu mai fie ultima“. Meciul din Cupa României, Universitatea – Steaua, a fost programat joi, 4 decembrie, de la ora 20, fiind transmis de ProTV.

Acka: „Vreau în Europa cu Universitatea şi să joc la naţionala Cote d’Ivoire”

Fundaşul ivorian al Universităţii Craiova, Stephane Acka, îşi propune să ajungă în echipa naţională a ţării sale şi să joace în cupele europene cu formaţia din Bănie, dar spune că este un vis deocamdată, în primul an fiind esenţială rămânerea în Liga I. „Am câştigat cu Botoşani, a fost super, în special pentru Bancu. Dar ne aşteaptă un meci greu la Iaşi. Chiar dacă adversarii sunt jos în clasament se află în creştere de formă. Noi ne vom face jocul şi sper să luăm punctele. Suntem la 6 puncte de Europa, dar în acest sezon trebuie în primul rând să ne gândim la evitarea retrogradării. Visul meu e să joc cu Universitatea în Europa, dar cel mai probabil de la anul. Şi un alt vis al meu, am spus-o de când am venit aici, este să ajung la echipa naţională a Coastei de Fildeş. Dar pentru asta trebuie să muncesc mai mult, să mă implic mai mult la echipa de club“.

Stephane Acka n-a mai vrut să rememoreze timpurile când evolua pentru FC Universitatea: „După ce am păţit acolo, nu mai vreau să discut despre Mititelu, sunt fericit unde sunt acum”.

CSMS Iaşi – Universitatea Craiova

Duminică, ora 15.30, stadion: „Emil Alexandrescu”

CSMS Iaşi: Grahovac – I. Voicu, Plămadă, Cr. Munteanu, Bădic – Novac, Creţu – Bosoi, Ciucur, Wesley – Bole. Antrenor: Nicolo Napoli.

Craiova: Bălgrădean – Achim, Frăsinescu, Acka, Vătăjelu – Băluţă, Madson, Mateiu, Târnăcop – Nuno Rocha, Bawab. Antrenori: Sorin Cârţu şi Emil Săndoi.