Eşec cu iz de calificare la Belgrad pentru voleibaliştii craioveni

0
139

SCMU Craiova a pierdut cu 3-2 în faţa lui Partizan prima manşă a disputei din CEV Cup

Echipa masculină de volei SCM Universitatea Craiova a fost învinsă în meciul tur al „şaisprezecimilor” Cupei CEV de Partizan Belgrad, scor 3-2, pe seturi: 25-18, 25-16, 21-25, 18-25, 15-12. În sala „Sumice” din capitala Serbiei, trupa lui Dan Pascu a fost surprinsă de o echipă tânără şi entuziastă, care a câştigat primele două seturi zburând practic peste fileu, în aproximativ 50 de minute. Cu un fals, Mrdak, de neoprit, Partizan părea că va închide meciul în timp record, în faţa unei formaţii craiovene care a suferit atât la blocaj, dar şi din cauza formei slabe a ridicătorului Bicanin. Urmărit din tribune de familia sa, Bicanin nu s-a regăsit decât începând cu setul 3, când a început revenirea alb-albaştrilor. Antrenorul Craiovei şi selecţionerul României, Dan Pascu, a apelat la toţi jucătorii din lot pentru a-şi odihni şi recapacita titularii în speranţa unei reveniri de la 0-2. Şi aceasta s-a produs. Deşi gazdele au început şi a treia parte foarte bine, scor 3-0, Lică şi compania au avut o reacţie de orgoliu la momentul oportun, în timp ce sârbii s-au metamorfozat într-o echipă debusolată, care a greşit mult la serviciu şi la preluare. Craiova a profitat de momentul bun şi a luat două seturi într-o manieră entuziasmantă, care a continuat inclusiv în setul decisiv, în care SCMU Craiova a condus permanent, până la 12-10. Însă un time-out cerut de gazde i-a scos pe olteni din ritm, Partizan cucerind setul cinci după tot atâtea puncte câştigate la rând, în special pe erorile adversarilor.

În returul din Sala Polivalentă din Bănie, pe 19 noiembrie, trupa lui Dan Pascu are nevoie de un succes cu 3-0 sau 3-1 pentru calificare, în cazul în care va câştiga tot cu 3-2 urmând să se joace un „set de aur”. Titulari pentru formaţia din Bănie au fost: Lică, Ene, Bicanin, Ghionea, Milev, Turjanin şi Mărieş (libero), iar pe parcurs au intrat: Voinea, Manda, Velicu, Vâlcelean, Marciu.

„Ne-am specializat în meciuri de 5 seturi, sunt mulţumit că băieţii fac faţă din punct de vedere fizic. Am început slab, s-a văzut un trac al competiţiei, una puternică, dar din setul 3 am avut execuţii extraordinare, am jucat la adevărata noastră valoare. La 2-0 speram să câştigăm măcar un set. Partizan este o echipă tânără, dar talentată, iar Mrdak este un jucător de mare clasă. Sârbii de la noi au fost puţin copleşiţi de presiunea de a evolua acasă.  Este un rezultat mare, după un joc foarte bun şi privim returul cu mare încredere, avem şanse foarte bune de calificare, deşi returul se va juca sub o mare presiune. Vrem să aducem la Craiova şi alte echipe de valoare, iar fanii să vadă care este nivelul european” a declarat antrenorul Craiovei, Dan Pascu.

„Nu ştiu ce s-a întâmplat în primele 2 seturi, chiar nu am înţeles ce am jucat. După revenirea pe care am avut-o, meritam să câştigăm decisivul, dar iar am greşit inexplicabil. Sârbii au jucători tineri, dar de mare valoare. Avem prima şansă, sper în calificare, nu trebuie să le lăsăm mai mult de un set” a declarat căpitanul Craiovei, internaţionalul Laurenţiu Lică.

Dacă va trece de Partizan Belgrad, SCM Universitatea Craiova ar putea întâlni Dinamo Bucureşti, pe care a învins-o recent în Divizia A1, scor 3-2. Dinamoviştii s-au impus în faza actuală în deplasare cu maghiarii de la Kecskemeti, scor 3-2.