Câmpanu: “Am ales Craiova fiindcă are o mare istorie în spate”

0
388

O dată cu achiziţionarea lui Alexandru Câmpanu de la FC Botoşani, Universitatea Craiova are doi jucători la naţionala de tineret, care mâine, de la ora 18.30 (în direct la ProX), joacă la Kiev, împotriva Ucrainei, în preliminariile Euro 2021. Celălalt jucător al Ştiinţei aflat sub comanda lui Mirel Rădoi este Ştefan Vlădoiu. Câmpanu a fost sărbătorit azi în cantonamentul naţionalei, el împlinind 20 de ani.

Într-un interviu pentru site-ul FRF, în care s-a declarat încântat de transferul în Bănie, deoarece a ajuns la o echipă „cu o mare istorie în spate”. „Simt că este o presiune mai mare pe mine acum, dar asta este meseria mea, de fotbalist. Trebuie să mă duc acolo şi să încercăm să luăm titlul, să-mi fac treaba cât mai bine. A contat foarte mult pentru mine că este vorba despre Universitatea Craiova, un club care are o istorie mare în spate. Cred că asta m-a convins. Am înţeles că este un grup foarte unit şi acolo, că sunt nişte băieţi extraordinari. Şi de asta am ales Craiova“, a spus Câmpanu. Acesta a fost descoperit de fostul mare internaţional şi fost jucător al Craiovei, Liţă Dumitru, apoi a fost doi ani la Academia Hagi, de unde a ajuns la FCM Alexandria, în Liga a III-a, şi apoi la FC Botoşani, de unde a fost achiziţionat de Universitatea Craiova, pentru 150.000 de euro.

Alex Cîmpanu a vorbit şi despre echipa naţională de tineret, aflată în lupta pentru calificarea la turneul final. „Nu o să pregătesc nimic special pentru următoarele meciuri, dar o să fiu la fel de concentrat ca şi până acum. O să dau 100% cât voi fi pe teren şi sper să-mi fac treaba cât mai bine. Va fi un meci foarte dificil cu Ucraina. Este o echipă bună, care este preocupată să paseze şi să marcheze. Dar şi noi avem o echipă bună şi sunt sigur că vom câştiga. Cred foarte mult în calificare! Am încredere în băieţi şi ne putem propune locul 1! Mă simt norocos să fiu aici, la lotul naţional, dar am muncit cât am fost pe teren la Botoşani. Eu cred că am demonstrat şi merit să fiu printre tricolori. Am învăţat foarte multe în aceste două convocări de până acum. Am fost primit foarte bine şi m-am integrat foarte bine. Cu majoritatea băieţilor de la Viitorul mă ştiam şi m-am împrietenit şi cu ceilalţi băieţi. Avem un grup foarte unit“, a declarat Câmpanu, care a jucat până acum la naţionala U21 numai în amicalul cu Farul, în care a şi marcat.