Despre legenda Jacques Brel, în cadrul proiectului educativ „En lisant, en écrivant”

0
219

Asociația Membrilor Ordinului „Palmes Académiques” din România și școlile implicate în proiectul educativ „En lisant, en écrivant” derulează, pe parcursul acestei săptămâni, diverse activități dedicate comemorării a 40 de ani de la dispariția poetului și cântărețului belgian Jacques Brel, la 9 octombrie 1978.

După cum a menționat prof. dr. Maria Tronea, vicepreședinte AMOPA Roumanie, elevii vor avea ocazia să afle detalii interesante atât despre biografia acestui mare cântăreț (născut la Bruxelles, într-o familie burgheză, este atras încă din perioada studiilor de muzică, dar adevărata sa carieră începe la Paris, pe scena Olympia, pentru a se face apoi cunoscut în întreaga lume), despre complexitatea personalității sale (autor-compozitor-interpret), dar mai ales despre lumea fascinantă a cântecelor sale, ascultând Madeleine, Le Plat Pays, Ne me quitte pas etc.

„Dincolo de plăcerea audiției, acestea constituie o cale motivantă de învățare a limbii franceze și de promovare a interculturalității. Prin felul său de interpretare singular, care magnetiza sălile de spectacol, prin asemănarea cu marele său personaj tutelar, Don Quijotte, Brel intră în legendă”, spune prof. dr. Maria Tronea.