Altercaţia dintre cei doi eurodeputaţi ai formaţiunii populiste UKIP, investigată de Parlamentul European

0
50

parlamentul-europeanParlamentul European a lansat o anchetă disciplinară în cazul altercaţiei între eurodeputaţi ai formaţiunii populiste UKIP, după ce europarlamentarul Steven Woolfe a fost rănit grav joi, informează site-ul agenţiei Reuters.

          Martin Schulz, preşedintele Legislativului UE, i-a urat însănătoşire grabnică eurodeputatului Steven Woolfe, favorit pentru a deveni liderul Partidului Independenţei Marii Britanii (UKIP, extremă-dreapta, populistă). “Faptele relatate sunt extrem de grave. Nici nu trebuie să mai spunem că tipurile violente şi nerespectuoase de comportament nu îşi au locul în Parlamentul European”, a atras agenţia Martin Schulz.

             Eurodeputatul german a cerut Comisiei disciplinare să analizeze acest caz “urgent”, cel mai probabil săptămâna viitoare. Conform regulamentului intern al PE, eurodeputaţii implicaţi în altercaţii riscă mustrări şi amenzi cuprinse între 612 şi 3.060 de euro. Eurodeputatul UKIP Steven Woolfe şi-a revenit joi după altercaţia din Parlamentul European, transmiţând de la spital că se simte bine. Eurodeputatul fusese internat în urmă cu câteva ore în stare critică după ce s-a bătut cu un coleg din cadrul formaţiunii radicale Partidul Independenţei Marii Britanii (UKIP) la o reuniune desfăşurată la sediul Parlamentului European. Steven Woolfe a fost lovit cu pumnul de colegul său de partid Mike Hookem. Conform unor surse citate de Business Insider, Mike Hookem l-ar fi numit pe Steven Woolfe “o glumă”. Cei doi au decis să îşi dea jos sacourile pentru a se bate. Potrivit The Telegraph, Steven Woolfe a primit un pumn în figură şi s-a lovit cu capul de marginea metalică a unei ferestre din Parlamentul European.

          Nigel Farage, liderul interimar al Partidului Independenţei Marii Britanii (UKIP), Steven Woolfe şi restul membrilor grupului parlamentar al formaţiunii din PE au participat la o reuniune desfăşurată în sediul din Strasbourg al Legislativului UE. La finalul întrevederii, între doi eurodeputaţi UKIP a avut loc o altercaţie. Steven Woolfe, favorit pentru preluarea conducerii UKIP, s-a prăbuşit după ce a fost lovit cu pumnul de un coleg, au declarat surse citate de cotidianul The Telegraph.

         Steven Woolfe, care joi a împlinit 49 de ani, a fost în stare gravă, fiind la secţia de terapie intensivă a unui spital din Strasbourg. “Regret profund că, în urma unei altercaţii produse la o reuniune a eurodeputaţilor UKIP, Steven Woolfe s-a prăbuşit şi a fost transportat la spital. Starea sa este gravă”, a declarat Nigel Farage.