Fosta contabilă a Asociaţiei de Proprietari Nr. 1 Craioviţa Nouă, pusă în libertate

0
99

Doina Liana Paraschiv, fosta contabilă, casieră şi administrator al Asociaţiei de Proprietari Nr. 1 Craioviţa Nouă, a fost eliberată, ieri după-amiază, din penitenciar. Judecătoria Craiova i-a înlocuit femeii arestarea preventivă cu măsura obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu, respectiv municipiul Craiova, hotărârea rămânând definitivă ieri după-amiază, când Tribunalul Dolj a respins recursul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova. 

Reamintim că, pe 3 iunie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Dolj, împreună cu procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au reţinut-o şi au introdus-o în arest pe Doina Liana Paraschiv, de 62 de ani, din Craiova, acuzată de delapidare şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Femeia, care a fost administrator, contabil şi casier al Asociaţiei de Proprietari nr. 1 Craioviţa Nouă, a sustras, în timp, aproape jumătate de milion de lei din banii achitaţi de locatari. “În fapt s-a reţinut că învinuita, în perioada ianuarie 2010 – decembrie 2011, îndeplinind cumulativ funcţiile de administrator, contabil şi casier la o asociaţie de proprietari din cartierul Craioviţa Nouă, şi-a însuşit din gestiune suma de 453.000 de lei prin înregistrarea în evidenţa contabilă a unor sume mai mici faţă de cele înscrise în chitanţele prin care încasa banii de la proprietari şi prin nepreluarea soldurilor zilnice reale”, au declarat, la momentul respectiv, reprezentanţii IPJ Dolj.

După ce Judecătoria Craiova a respins propunerea de arestare preventivă a femeii, Tribunalul Dolj a admis recursul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, Doina Liana Paraschiv fiind arestată preventiv pe 6 iunie a.c. Anchetatorii au finalizat cercetările şi au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv a femeii, dosarul fiind înregistrat pe rolul Judecătoriei Craiova în data de 21 iunie a.c. Odată cu trimiterea în judecată a femeii, pentru delapidare, instanţa a prelungit şi arestarea preventivă a femeii. Asta până la termenul de vineri, 4 octombrie a.c., când judecătorii au decis să-i înlocuiască arestarea preventivă cu măsura obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu, respectiv municipiul Craiova. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au făcut recurs împotriva acestei hotărâri, recurs respins ieri de Tribunalul Dolj: „Respinge recursul formulat de Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, ca fiind nefondat. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică de la 07.10.2013”.

Femeia a fost pusă în libertate aseară, însă trebuie să respecte o serie de obligaţii impuse de instanţă: „Conform art. 145 alin. 1 ind.1 C.p.p. dispune ca inculpata Paraschiv Liana Doina să respecte următoarele obligaţii: să se prezinte la organul de urmărire penală sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemată; să se prezinte la Secţia 5 Poliţie Craiova, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemată; să nu îşi schimbe locuinţa fără încuviinţarea Judecătoriei Craiova care a dispus măsura; să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte nici o categorie de arme; să nu exercite profesia în exercitarea căreia a săvârşit fapta; Atrage atenţia inculpatei Paraschiv Liana Doina că, în caz de nerespectare cu rea-credinţă a obligaţiilor impuse se va lua faţă de aceasta măsura arestării preventive”, după cum se arată în încheierea de şedinţă a Judecătoriei Craiova.

Următorul termen pe fond al procesului în care este judecată femeia a fost stabilit pentru data de 8 noiembrie a.c.