Razie în barurile din judeţ

0
50

Poliţiştii şi jandarmii doljeni au executat o razie cu efective mărite, în noaptea de vineri spre sâmbătă, pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor stradale, a faptelor comise cu violenţă şi a activităţilor comerciale ilicite din mediul rural. Aproximativ 190 de poliţişti de la formaţiunile de ordine publică, poliţie rutieră, luptători de la Serviciul de Intervenţie Rapidă şi jandarmi au descins în barurile şi discotecile din mai multe comune doljene, pe parcursul acestor activităţi fiind verificate 34 de unităţi de alimentaţie publică, iar la filtrele rutiere constituite în trafic au fost oprite pentru control 218 autovehicule. Oamenii legii au legitimat aproximativ 350 de persoane, 251 dintre acestea fiind şi controlate sumar de arme albe.

„Ca urmare a abaterilor de natură penală constatate în cadrul raziei, au fost întocmite 16 dosare penale, în care poliţiştii continuă activităţile de cercetare în conformitate cu prevederile legale. Totodată, au fost aplicate 140 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 28 conform Legii 61/1991 a ordinii şi liniştii publice, 108 amenzi conform OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice şi alte 4 sancţiuni aplicate la Legea nr. 12/1990 vizând combaterea activităţilor comerciale ilicite, valoarea totală a amenzilor ridicându-se la suma de 32.400 de lei”, ne-a declarat agent principal Amelia Căprărin, din cadrul Biroului de presă al IPJ Dolj.

Tot pe parcursul acestei razii, oamenii legii l-au depistat pe Adrian Giubelan, de 25 de ani, din comuna Moţăţei, pe numele căruia fusese emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, având de executat 1 an şi 4 luni de detenţie pentru infracţiuni la regimul circulaţiei. Bărbatul a fost ridicat şi încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul IPJ Dolj, de unde urmează să fie transferat în penitenciar pentru ispăşirea pedepsei.