Localnic din Giurgiţa încătuşat pentru viol

0
39

Un bărbat de 54 de ani, din comuna Giurgiţa, a ajuns după gratii, sâmbătă seara, fiind reţinut pentru lipsire de libertate şi viol. Ieri, bărbatul a fost prezentat Judecătoriei Segarcea, care i-a emis mandat de arestare preventivă. Este al doilea localnic încătuşat pentru viol, într-o săptămână, şi în acest caz autorul având antecedente, întrucât a fost condamnat pentru lovire.

Poliţiştii doljeni au fost anunţaţi, sâmbătă seara, prin 112, de un localnic din comuna Giurgiţa că l-a văzut pe Marian Gue, din localitate, cunoscut pentru faptul că este o persoană violentă, cum a lovit o femeie şi a târât-o la el în locuinţă. În baza sesizării, un echipaj de poliţişti de la Secţia de Poliţie Rurală nr. 14 Bârca a ajuns în comuna Giurgiţa, oamenii legii încercând să găsească locuinţa celui reclamat, despre care ştiau doar că stă pe strada „Libertăţii” din comună. La un moment dat, poliţiştii au auzit strigăte de ajutor ce se auzeau dintr-un imobil, au intrat în locuinţa lui Marian Gue, de 54 de ani, şi l-au prins în flagrant, în timp ce întreţinea raporturi sexuale cu Stana B., de 63 de ani, împotriva voinţei acesteia.

„Suspectul a fost imobilizat şi condus la sediul unităţii de poliţie, iar în baza probatoriului administrat împreună cu poliţişti din cadrul Poliţiei Segarcea s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de autor pentru săvârşirea infracţiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal şi viol, măsură confirmată de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Segarcea. Astfel, în cauză s-a luat măsura reţinerii pe o perioadă de 24 de ore a bărbatului, care a fost introdus în arestul IPJ Dolj”, a precizat agent principal Amelia Căprărin, din cadrul Biroului de presă al IPJ Dolj.

Victima, care fusese şi lovită, a primit îngrijiri medicale şi a fost îndrumată către Institutul de Medicină Legală Craiova pentru obţinerea unui certificat medico-legal, iar Marian Gue a fost prezentat, ieri, Judecătoriei Segarcea, instanţa dispunând arestarea preventivă a acestuia.

Culmea este că nu a trecut nici o săptămână de când un alt localnic, Ion Diaconu, a fost arestat pentru viol şi incest, după ce şi-a obligat sora să întreţină relaţii sexuale cu el. Ca şi în acel caz, bărbatul arestat ieri, Marian Gue, a trecut pe la puşcărie, fiind eliberat anul acesta. Acesta a fost după gratii în perioada decembrie 2008 – martie 2012, fiind condamnat pentru lovire şi alte violenţe.