Furau Dacii cu chei potrivite

0
317

Cinci minori, cu vârste cuprinse între 14 şi 16 ani, sunt cercetaţi penal pentru furt calificat, după ce au fost prinşi de jandarmii GJMb Craiova în timp ce încercau să fure un autoturism Dacia, din parcarea unui bloc din cartierul craiovean Rovine. În urma cercetărilor extinse de poliţişti, s-a stabilit că, joi dimineaţa, aceştia mai furaseră o Dacie, folosind chei potrivite, pe care o abandonaseră după ce provocaseră cu ea un accident de circulaţie.

Un subofiţer al Grupării de Jandarmi Mobile (GJMb) Craiova, aflat în timpul liber, a observat, joi, în jurul orei 12.00, un grup de cinci tineri care se plimbau pe lângă maşinile din parcarea blocului său, din cartierul craiovean Rovine, încercând să descuie portierele unor maşini. Pentru că tinerii aveau un comportament suspect, mutându-se de la un autoturism la altul, subofiţerul a anunţat dispeceratul unităţii, un echipaj de jandarmi fiind dirijat în zonă.

Dacă aici n-au reuşit să descuie nici o maşină, tinerii au plecat pe bulevardul „Decebal”, până în parcarea din faţa complexului comercial „Bacriz”, unde unul dintre ei a desfăcut portiera unui autoturism Dacia 1310, cu numărul de înmatriculare DJ-59-SIM. În timp ce tânărul respectiv încerca să pornească maşina, ceilalţi patru stăteau “de şase”.

“Echipa operativă a intervenit, reuşind să-l imobilizeze pe tânărul care se afla în autoturism, ceilalţi patru luând-o la fugă. Jandarmii au trecut la urmărirea şi reţinerea acestora, pentru continuarea verificărilor cele cinci persoane fiind conduse la sediul Secţiei 4 Poliţie Craiova”, a precizat cpt. Cosmin Mirea, ofiţer de presă al GJMb Craiova. La secţia de poliţie tinerii au fost identificaţi, stabilindu-se că este vorba despre David B., de 14 ani, cu domiciliul în comuna Goieşti, Florin B., de 16 ani, din Balş, Florin D., de 14 ani, din Balş, fratele său Marin D., de 15 ani, tot din Balş, şi Gheorghe M., de 15 ani, din Goieşti.

Cercetările în cauză au fost preluate de poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Dolj, întrucât existau suspiciuni că tinerii nu sunt la prima faptă de acest gen. De altfel, în urma verificărilor efectuate, oamenii legii au stabilit că în cursul dimineţii de joi, cei cinci mai furaseră un autoturism Dacia 1310, cu care provocaseră un accident de circulaţie. La intersecţia bulevardului “Dacia” cu strada “Amaradia”, cei cinci, cu maşina pe care tocmai o furaseră, au lovit o Skoda Fabia, abandonând autoturismul avariat şi fugind de la faţa locului. Tinerii sunt acum cercetaţi, în stare de libertate, pentru furt calificat.