PSD continuă să susțină investițiile din economia națională prin programe dedicate IMM-urilor

0
567

Miniștrii PSD de la Finanțe și Economie au promovat și susținut permanent mecanisme prin care statul vine în sprijinul mediului de afaceri, pentru crearea de locuri de muncă și dezvoltarea comunităților locale.

În luna august s-a realizat o majorare consistentă, de un miliard de lei a bugetului schemei de ajutor de stat dedicată investițiilor importante în economie, în plus față de suma deja alocată de 6,38 miliarde de lei. Este cea mai eficientă acțiune pentru dezvoltarea economiei românești, deoarece pentru fiecare leu acordat ca ajutor de stat, firmele investesc alți 3 lei în economie.

Este o decizie importantă a ministerului Finanțelor, care în actualele condiții, când e mare nevoie de bani peste tot, are nu doar viziunea, ci găsește și soluțiile adecvate pentru a impulsiona cât mai puternic investițiile din zona IMM. Se susține astfel unul dintre motoarele importante ale economiei naționale.

PSD își respectă angajamentul de fi alături de antreprenorii din România și de a încuraja investițiile. Suplimentarea bugetului din această schemă de ajutor de stat este încă un sprijin pentru economia României, care poate depășii crizele succesive din această perioadă, doar dacă apar noi afaceri și dacă se extind și se modernizează cele existente.

Sprijinul statului pentru investițiile semnificative în economie este consistent și reprezintă echivalentul a 1,5 miliarde de euro.

Lista solicitărilor depusă oficial la ministerul Finanțelor conține 193 de investiții majore, care ridică în total la peste 3,4 miliarde de euro și pentru care se solicită ajutor de stat în valoare totală de 1,3 miliarde de euro. Până acum s-a consumat deja o primă tranșă de 700 de milioane de lei, ajutor de stat pentru patru investiții care totalizează 3,2 miliarde de lei. Era o necesitate aplicarea acestui mecanism benefic și ministerul Finanțelor condus de PSD a făcut foarte că l-a pus în aplicare cu toată vigoarea și resursele disponibile.

Investițiile anunțate depășesc 18 miliarde de lei și ar putea crea mii de noi locuri de muncă, în special în regiunile cu o dezvoltare industrială mai slabă.

800.000 de întreprinderi și IMM-uri au 48% din cifra de afaceri la nivel național și 66% din profit. PSD acordă cea mai mare importanță sprijinirii acestora și face tot ce se poate, într-o logică economică sănătoasă, pentru a le menține și stimula dezvoltarea.

Prin toate majorările realizate, plafonul total al garanțiilor care pot fi acordate în cadrul schemei de ajutor de stat ajunge la 17,5 miliarde de lei, iar numărul total al beneficiarilor depășește 24.000!

Este esențial ca în această perioadă dificilă din cauza crizei energetice și a războiului din Ucraina, statul să fie alături de mediul de afaceri și să asigure banii necesari pentru desfășurarea normală a activității IMM-urilor.