În perioada 28 august – 4 septembrie 2021, o parte dintre elevii din grupul țintă al proiectului “Învățământ de calitate pentru viitorul copiilor noștri din județul Dolj” proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020 – POCU/74/6/18/104980, au beneficiat de o săptămână de distracție și voie bună la munte, în cadrul taberei de la Crasna, județul Gorj.
Proiectul „Învăţământ de calitate pentru viitorul copiilor noştri, in judetul Dolj” se derulează, începând cu 2018, în 11 unități școlare ale județului Dolj, ca parteneriat între Inspectoratul Școlar Județean Dolj și Institutul pentru Dezvoltarea Evaluarii in Educatie . “În tabără, elevii au participat la diverse ateliere de creație, științe, dezvoltare personală. Astfel, la atelierul “Bibiloteca vie”, copiii au fost surprinși să afle cum experiențele lor din tabără, și nu numai, pot da conceptului de bibliotecă o semnificație nouă, proaspătă, vie. Atelierul “Experimentezi, Te distrezi, Descoperi! ” le-a oferit elevilor posibilitatea de a descoperi ceea ce se află în spatele unor fenomene. În cadrul atelierului de “Antreprenoriat” elevii mai mari au învățat să-și evalueze calitățile de lider și de antreprenor, având posibilitatea, totodată, să realizeze primul lor plan de afaceri. Atelierul de creație și îndemânare – “Brățările prieteniei ” le-a oferit copiior posibilitatea de a împleti brățări ce vor pecetlui amintiri de neuitat a prieteniilor legate în această tabără. Distracția a fost în toi în cadrul atelierului “Jocurile copilăriei”, unde întrecerile interesante și amuzante i-au ținut pe copii în permanentă mișcare, ajutându-i să-și consume energia. În cadrul atelierului de “Dezvoltare personală”, prin joc, elevii au reușit să identifice faptele bune ce au ajutat la dezvoltarea sa personală; să identifice modalitatea de comunicare adecvată în situații limită. De asemenea, elevii au fost în scurte drumeții prin împrejurimile taberei (Mănăstirea Icoana, Izvorul Tămăduirii) și în vizite la diverse atracții istorice, culturale și geografice (Muzeul de Artă din Târgu-Jiu, Complexul Brâncuși, Peștera Muierilor)”, a precizat prof. Ani Drăghici, inspector şcolar pentru proiecte educaţionale, învăţământ particular şi alternative educaţionale, în cadrul ISJ Dolj.
În Dolj, 11 unităţi de învăţământ preuniversitar participante în proiect
Lista celor 11 unităţi de învăţământ participante la proiect merită menţionată: Școala Gimnazială Teasc, Școala Gimnazială Ghindeni, Școala Gimnazială Braloștița, Școala Gimnazială ”Ion Creangă”, Craiova, Școala Gimnazială Grecești, Liceul ”Traian Vuia” Craiova, Liceul ”Matei Basarab” Craiova, Liceul Teoretic ”Gheorghe Vasilichi” Cetate, Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Craiova, Școala Gimnazială ”Eufrosina Popescu” Botoșești Paia, Școala Profesională”Constantin Argetoianu” Argetoaia