S-a încheiat ultima etapă de admitere în învăţământul liceal

0
135

S-a încheiat cea de-a III-a etapă de admitere în învăţământul preuniversitar de stat, indiferent de formă (zi, seral, special, profesional etc). Mai urmează centralizarea datelor, astfel încât , pe 14 septembrie, când debutează noul an şcolar, toţi candidaţii vor fi cuprinşi în  clase de studiu.

Practic, cea de-a III-a etapă a admiterii în învăţământul liceal de stat a debutat pe 1 august, când s-au afişat locurile de desfăşurare şi graficul susţinerii probelor de aptitudini sau de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă sau maternă . A urmat o lună întreagă în care s-au derulat examenele, iar la începutul lui septembrie s-a intrat în „linie dreaptă”. Astfel, în zilele de 3 şi 4 ale lunii în curs, a avut loc repartizarea absolvenţilor clasei a VIII-a, care nu au participat la nici o repartizare sau nu au fost repartizaţi în etapele anterioare, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care şi-au încheiat situaţia şcolară ulterior finalizării sesiunilor . Tot în aceeaşi perioadă (3-4 septembrie), s-a derulat şi distribuirea, în învăţământul profesional de stat, cu durata de trei ani, a celor care au absolvit ultimul an de studiu gimnazial şi, din varii motive, nu au fost înscrişi în forma liceală.

Câteva zeci de absolvenţi repartizaţi

Primele rezultate sunt făcute cunoscute de către reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj. „Putem spune că au fost repartizaţi, în a III-a etapă, 50 de elevi la forma de învăţământ liceal de zi, iar la seral, pe locurile repartizate, 60 de tineri, iar, la profesional, după alte etape intermediare, încă cinci candidaţi. Ieri, 7 septembrie, am început centralizarea tuturor datelor, şi aşteptăm, până astăzi, depunerea dosarelor de înscriere de către absolvenţi la unităţile şcolare unde au fost repartizaţi. Apoi , se vor afişa listele cu candidaţii înscrişi şi, de abia atunci, vom putea spune care sunt locurile ocupate în învăţământul de stat, în toate formele sale”, a declarat  Daniela Ilie, membru al Comisiei Judeţene de Admitere în Învăţământul Preuniversitar de Stat. După datele de până acum, în Dolj nu se va pune problema desfiinţării unor clase sau specializări, din cauza lipsei solicitărilor, totul fiind făcut în beneficiul elevilor.