Tabără pentru bursierii World Vision

0
100

Bursierii proiectului World Vision ,,Vreau în clasa a noua” din judeţul Dolj au beneficiat de o tabără, pe care au petrecut-o anul acesta în staţiunea montană Buşteni.  Proiectul ,,Vreau în clasa a noua” a fost iniţiat în anul 2008 şi este dedicat copiilor nevoiaşi care sunt motivaţi şi îşi doresc să continue studiile la liceu. Bursele sunt oferite de către donatori români – în cei şase ani de proiect 948 de elevi fiind beneficiari la nivel naţional. În prezent, în judeţul Dolj, 38 de elevi fac parte din proiectul ,,Vreau în clasa a noua”.

Tinerii au mers în drumeţii, au pictat icoane pe sticlă, au realizat produse handmade şi au participat la exerciţiile din parcul de aventură din Buşteni. În cadrul atelierului de creaţie au învăţat mai multe despre tehnica picturii pe sticlă, au realizat felicitări folosindu-se de quilling şi au pictat diferite figurine din ipsos. Fiecare bursier a realizat un produs pentru sponsorul lui, şi, totodată, a scris o scrisoare în care şi-a exprimat bucuria şi mulţumirea pentru că i s-a acordat şansa de a fi în tabără şi de a participa la experienţe atât de diferite. ,,Fiecare exerciţiu a fost o adevărată provocare şi atunci când reuşeşti să nu te dai bătut şi să duci la final un traseu capeţi mai multă încredere în tine. Mi-au plăcut foarte mult toate activităţile din tabără şi m-am bucurat că am putut merge, mai ales că întreaga vară mi-am petrecut-o doar în comuna mea”, a spus Sorin, elev în clasa a X-a.

Au învăţat care sunt etapele unui proiect de antreprenoriat

În ultima zi, tinerii au învăţat care sunt paşii în realizarea unui proiect de antreprenoriat şi cum îşi pot deschide propria afacere. Ambiţioşi şi hotărâţi, ei s-au întrecut în idei originale de proiecte. Dacă unii dintre ei au vrut să ofere servicii culinare, alţii s-au orientat către servicii în turism sau reînvierea tradiţiilor.

Mini tabăra s-a încheiat prin vizitarea ,,Mânăstirii Caraiman”, unde bursierii şi-au încărcat o dată în plus bateriile şi şi-au pus speranţa într-un an şcolar cât mai bun. Acest gen de iniţiative sunt susţinute de World Vision România cu scopul de a oferi copiilor şanse la dezvoltare şi educare.