Sute de craioveni au alergat pentru copiii cu autism

0
91

Peste 200 de craioveni au participat, ieri dimineaţă, la un Cros al sănătăţii organizat în Parcul „Nicolae Romanescu” în cadrul unei acţiuni de strângere de fonduri pentru copiii cu autism. Evenimentul a încheiat cu succes o campanie ce s-a desfăşurat pe parcursul ultimei luni.    

Asociaţia Junior Chamber International Craiova şi Centrul de recuperare pentru copilul cu autism „Tedy Bear” în parteneriat cu Primăria Craiova, RAADPFL Craiova, RAT Craiova, Clubul Sportiv Municipal Craiova, Sala Polivalentă, Casa de Cultură a Studenţilor din Craiova şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Dolj au desfăşurat în perioada 7 august – 7 septembrie campania „Împreună pentru copiii cu autism”, ce are drept scop îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă şi adaptabilitate socială a copiilor cu tulburări din spectrul autist, în vederea creşterii calităţii vieţii acestor copii şi a familiilor lor.

Fonduri pentru dotarea unei camere de stimulare senzorială

Campania s-a încheiat, ieri, cu un cros la care au participat peste 200 de craioveni dornici să sprijine o iniţiativă lăudabilă. Startul s-a dat chiar de la poarta principală a Parcului „Nicolae Romanescu”, participanţii având de ales între cele două probe: una ce s-a desfăşurat pe parcursul a 1.500 de metri, iar cealaltă pe o distanţă de 3.000 de metri. Printre cei care au alergat pentru copiii cu autism s-au numărat directori ai mai multor instituţii craiovene, dar şi preşedintele PSD Dolj, Claudiu Manda. Campania de strângere de fonduri va ajuta la dotarea unei săli de stimulare senzorială din cadrul Centrului de recuperare pentru copilul cu autism „Tedy Bear”.

„Promovând un stil de viaţă sănătos, cei care participă la acest cros contribuie şi la achiziţionarea materialelor necesare în terapia de recuperare a copiilor cu vârste între 2 şi 14 ani, beneficiari ai serviciului centrului nostru. Este vorba de dotarea corespunzătoare a unei săli de stimulare senzorială foarte importantă în terapia copiilor cu autism”, a precizat Daniel Călăraşu, iniţiatorul acestei campanii.