Comisia Europeană a aprobat, astăzi,o schemă de ajutoare de stat pentru România în valoare de 149 de milioane

0
257

Comisia Europeană a aprobat, astăzi, 8 august, o schemă de ajutoare de stat pentru România în valoare de 149 de milioane EUR pusă la dispoziție prin intermediul „MRR” pentru a sprijini producția de hidrogen din surse regenerabile.

Scopul măsurii este să contribuie la dezvoltarea hidrogenului din surse regenerabile, în
conformitate cu obiectivele Strategiei UE pentru hidrogenși cu Pactul verde al UE

Schema va contribui, de asemenea, la obiectivele planului REPowerEUde a reduce dependența de combustibilii fosili din Rusia și de a accelera tranziția verde.

Vicepreședinta executivă Margrethe Vestager, responsabilă cu politica în domeniul concurenței, a declarat: „Această schemă în valoare de 149 de milioane EUR permite României să își consolideze capacitățile de producție de hidrogen din surse regenerabile, limitând în același timp posibile denaturări ale concurenței. Măsura adoptată astăzi va contribui la realizarea Strategiei UE pentru hidrogen și a ambițiilor Pactului verde european. Mai mult decât atât, măsura va ajuta România să înlocuiască gazele naturale, cărbunele și petrolul din industriile greu de decarbonizat și din transporturi și să își reducă dependența de combustibilii fosili importați, în conformitate cu planul REPowerEU.”

https://romania.representation.ec.europa.eu/news/comisia-aproba-o-schema-de-ajutoare-romaniei-valoare-de-149-de-milioane-eur-cadrul-mecanismului-de-2022-08-08_ro