Urmărit internațional – prins la Gighera

0
1260

În această dimineată, poliţişti din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale Dolj au executat o acțiune pentru depistarea persoanelor care se sustrag de la executarea pedepselor privative de libertate.

În baza unor date şi informații obținute, poliţiştii au efectuat o descindere domiciliară în comuna Gighera, fiind prins și condus la sediul I.P.J. Dolj un bărbat de 37 ani, din Craiova, care se sustrăgea de la executarea unei pedepse cu închisoarea. Faţă de cel în cauză autoritățile din Portugalia emiseseră un mandat european de arestare, fiind condamnat 4,6 ani închisoare pentru săvârșirea de infracțiuni informatice.

Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore şi introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Dolj. Urmează să fie prezentat Curţii de Apel Craiova, în vederea extrădării.

Activitatea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române. De asemenea, au participat poliţişti de la Poliţia Oraşului Segarcea şi de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale Dolj.